072-5669116

Ondernemers zijn (stront-)eigenwijs: Eens!

Ondernemers eigenwijs, hoe kom je dáár nou bij? Oké, oké….. we moeten toegeven dat bijna alle ondernemers eigenwijs zijn. Ehm ja, inclusief wij zelf. Stronteigenwijs.

Eigen – wijs

Eigenwijs zijn, is in de basis een hele mooie eigenschap. Het betekent dat je niet zomaar aanneemt wat een ander zegt, dat je niet alles doet zoals ‘het hoort’ of zoals van je verwacht wordt. Je hebt een eigen mening, een eigen visie, een eigen wijsheid.

Eigenwijs zijn brengt je verder

Vertrouwen op je eigen wijsheid en je eigen plan trekken, past niet altijd in het plaatje van een werkgever. Het is dus niet zo vreemd dat veel zelfstandig ondernemers over deze eigenschap beschikken. Het zorgt ervoor dat je in actie komt, dat je afwijkt van de gebaande paden en dat je mogelijkheden en kansen ziet. Heel belangrijk voor het slagen van jouw onderneming!

De downside van eigenwijs zijn

Waarom heeft eigenwijs zijn dan toch een negatieve bijsmaak? Omdat mensen die eigenwijs zijn het risico lopen dat ze niet meer open staan voor andere zienswijzen en meningen. Dit komen we inderdaad soms tegen bij onze klanten. Het is heel belangrijk om nieuwsgierig te blijven en open te staan voor andere ‘waarheden’ dan die van jou.

Met andere woorden: zolang je niet star wordt en open blijft staan voor andere mogelijkheden, is eigen-wijs zijn een eigenschap die je heel ver kan brengen als ondernemer!

 

Blijf op de hoogte