072-5669116

20 jaar BG: Media

Van de eerste advertentie tot een compleet boek

Het begon met een artikel over Pascal in de krant. Keurig in pak gaf hij een interview over de start van Baarda-Gabler Accountants. Maar zowel het pak als de media aandacht verdwenen snel, want door onszelf te zijn – ‘de accountant in spijkerbroek’ – kwamen de klanten bijna vanzelf!

Advertenties

Natuurlijk hebben we door de jaren heen wel wat advertenties geplaatst, interviews gegeven en vacatures uitgezet in de media. Maar eigenlijk nooit om klanten te werven, want die vonden vaak zelf hun weg naar ons via bestaande klanten, relaties of ons netwerk. Er is namelijk geen betere reclame dan een tevreden klant!

Media aandacht

We merkten al snel dat media aandacht wel in ons voordeel kon werken, maar dan alleen als we die zelf opzochten over onderwerpen waar we achter staan. Bijvoorbeeld toen we samen met de VVE 130 zonnepanelen op ons pand in Alkmaar hadden laten plaatsen zodat we energieneutraal kunnen opereren.

Columns

Ook delen we graag onze kennis en ervaring in de media. Zo gaven we diverse interviews aan ondernemersplatforms en schreven we een jaar lang elke maand een column in ‘Alkmaar op Zondag’. Daarmee slaan we twee vliegen in één klap: we delen onze visie en kennis met andere ondernemers én we zorgen voor meer naamsbekendheid.

Boek 20 jaar Samen Ondernemen

Uiteindelijk leidde dat tot iets wat we van te voren nooit hadden kunnen bedenken: ons eigen boek! Daarin hebben we al onze kennis over 20 jaar ondernemen gebundeld en het boek in eigen beheer uitgegeven. Toen we de stapels boeken konden uitdelen op ons jubileum feest, was dat de kers op de taart van 20 jaar Samen Ondernemen.

Blijf op de hoogte