072-5669116

Ondernemen is van je hobby je werk maken: eens!

Ondernemen is topsport. Het is keihard werken, zeker in het begin. Dat lukt alleen als je het écht heel leuk vindt. Dus ja: ondernemen is van je hobby je werk maken, maar er komt nog veel meer bij kijken.

Passie voor je werk

Overweeg jij om van je hobby je werk te maken? Dat klinkt natuurlijk fantastisch, maar wees wel realistisch. Een eigen bedrijf runnen kost veel tijd en energie. Dat vraagt om passie en gedrevenheid, maar ook om doorzettingsvermogen. Het betekent namelijk ook dat je tijd en energie moet besteden aan zaken die niets met je hobby te maken hebben. Denk aan het werven van klanten, je administratie doen en het opstellen van offertes en facturen.

Doorzettingsvermogen

Dat doorzettingsvermogen zal je hard nodig hebben, want ondernemen is hard werken. Het is doorgaan als de rest van je vrienden Netflix kijkt, het is onzekerheid, het is jezelf tegenkomen. En dan moet je nog steeds willen gáán voor die passie. Als je dat écht wilt, dan is het ondernemerschap een fantastische keuze vol vrijheid en voldoening.

Of toch een hobby ernaast?

Bedenk wel dat van je hobby je werk maken, ook het einde van je hobby kan betekenen! Als je al de hele dag andermans huizen staat te schilderen, heb je in het weekend vaak geen zin meer om je eigen kozijnen aan te pakken. En een hobby naast je werk is ook hard nodig om te kunnen ontspannen van het vele werken aan je eigen bedrijf.

Bezin voor je begint

Dus ja, wij zijn er voorstanders van om van je hobby je werk te maken. De passie voor jouw hobby kan je heel ver brengen. Maar realiseer je wel dat je een hobby kan doen wanneer je er zin in hebt en ook weer kan stoppen als je het zat bent. Maak je van je hobby je werk? Dan betekent het dat je óók door moet gaan als de lol er al lang vanaf is.

Blijf op de hoogte