072-5669116

Duurzaam ondernemen

BG accountants is maatschappelijk betrokken en heeft oog voor het milieu. Maar duurzaam is meer dan dat. Wij investeren graag in duurzame relaties, met jou, met onze klanten, met andere professionals en met de maatschappij waarin we allemaal samen leven.

Duurzaam ondernemen doe je niet "eventjes erbij". Het zijn bewuste keuzes voor nu en voor de toekomst. Daarom hebben wij een plan opgesteld met doelen die we binnen een jaar willen bereiken en doelen voor de langere termijn. Hieronder lees je een aantal voorbeelden van wat we al bereikt hebben:

Zonnepanelen

In samenwerking met de VVE van ons kantoorpand in Alkmaar hebben wij een energie neutraal kantoor kunnen realiseren. Sinds mei 2013 liggen er ruim 130 zonnepanelen op het dak van ons pand in Alkmaar, waarmee wij onze eigen energie opwekken. Dit is tot stand gekomen via het project Zon op MKB van de Gemeente Alkmaar. Hier zie je in vogelvlucht het hele verhaal:


Groen kantoor

Een andere aanpassing die we de afgelopen jaren hebben gemaakt is het "groener" werken op kantoor. Dit gaat om simpele acties als dubbelzijdig printen (als we uberhaupt nog printen), groene stroom gebruiken, cartridges recyclen, afval scheiden en LED-verlichting gebruiken.

Digitalisering

Sinds begin 2014 werken wij met een volledig digitaal dossier. Ook alle correspondentie gaat digitaal. Dit werkt niet alleen heel snel en efficiënt (ook voor onze klanten), maar levert ook een grote besparing aan papier op.

Maatschappelijk betrokken

Duurzaam ondernemen gaat niet alleen om het milieu. Het draait om de hele maatschappij om ons heen. Daarom maken wij ook op andere vlakken maatschappelijk verantwoorde keuzes. Zo sponsoren wij een voetbalteam, een hockeyteam en het ALS zorgteam. Dit is een bijzonder initiatief van een klant van ons. Ondanks de beperkingen die zijn ziekte met zich meebrengt, blijft hij zich inzetten voor zijn medemens. Ten slotte laten we ons drukwerk verzorgen door SpringerUit Drukwerk, hét voorbeeld van een maatschappelijk verantwoorde onderneming.

Stimulering MKB

Als kantoor hebben wij inmiddels veel ervaring met het maken van groene keuzes. Wij kennen de valkuilen, maar ook de voordelen. Veel MKB-ers overwegen bijvoorbeeld om zonnepanelen aan te schaffen, maar komen er niet aan toe om de fiscale voordelen uit te zoeken. Dat is jammer want gezien de terugverdientijd, zijn zonnepanelen in veel gevallen een interessante optie. Wij kunnen je adviseren en helpen met het hele traject. Ook het in dienst nemen van iemand op basis van de wet Wajong of het aanschaffen van een energiezuinige auto kan een hele interessante optie zijn. Niet alleen voor het milieu maar ook voor je eigen portemonnee. Bij een plug-in model kunnen de fiscale aftrekposten in het eerste jaar zelfs oplopen tot 137% van de aankoopprijs! In onze gesprekken met MKB ondernemers is groen ondernemen altijd een onderdeel. Zo maken wij anderen bewust van de voordelen en stimuleren het maken van duurzame keuzes. Samen werken we zo aan een maatschappij waarin duurzaam ondernemen een vanzelfsprekendheid wordt!

 

 

 

Blijf op de hoogte