072-5669116

Als ondernemer kan je geen huis kopen: niet waar!

Natuurlijk kan je als ondernemer wel een huis kopen, maar we moeten toegeven dat het veel makkelijker gaat als je in loondienst bent. Als ondernemer is het lastig, maar zeker niet onmogelijk om een hypotheek af te sluiten.

Groot verschil

Hypotheekverstrekkers willen zekerheid. Ben je in loondienst dan is een werkgeversverklaring vaak voldoende en is je hypotheek vrij snel rond. Als ondernemer is het ingewikkelder om duidelijk te maken dat jij een stabiel inkomen hebt en kredietwaardig bent. Dit hebben wij een aantal jaar geleden ook ervaren toen Pascal rond dezelfde tijd als een personeelslid een hypotheek wilde afsluiten. Bij het personeel ging het heel soepel, maar Pascal heeft er veel moeite voor moeten doen!

Mitsen en maren

Zo heb je als ondernemer vaak een pensioenpotje in je BV en of een lening verstrekt aan jezelf voor bijvoorbeeld een appartement. Dit is fiscaal gunstig, maar ziet de bank als een probleem. Verder heb je vaak een inkomensverklaring nodig die door een onafhankelijke partij vastgesteld moet worden. Zonde van het geld, omdat deze per BV opgesteld moet worden.

Goede intermediair is goud waard

Onze ervaring is dat het in de meeste gevallen best lukt om een hypotheek af te sluiten, maar dat je er tijd, geld en energie in moet steken. Een goede intermediair die ervaring heeft met zelfstandigen kan daar enorm bij helpen. Die weet precies aan welke voorwaarden je moet voldoen en kan jou een hoop frustratie besparen. Samen komen we dan tot het beste resultaat. Dus zie jij jouw droomhuis? Schrijf het dan niet meteen af, maar bedenk wel even of het écht de moeite waard is. Is het antwoord ja? Dan helpen wij jou graag aan een goede intermediair!

Blijf op de hoogte