072-5669116

Als ZZP-er kan je je niet verzekeren: niet eens!

Dat is zeker niet waar! Je kan je altijd verzekeren, al zal de premie in het begin wel een flinke hap uit je werkkapitaal zijn. Bekijk daarom goed welke verzekering noodzakelijk is en welke ook later of anders kan.

Aansprakelijkheid: altijd doen!

Vaak heb je als startende ondernemer niet veel te besteden. Verzekeringen zijn niet goedkoop en in jouw ogen misschien een beetje overdreven. Toch adviseren wij om vanaf dag één een aansprakelijkheidsverzekering af te sluiten. Stel dat je in het voorbij lopen een sculptuur om tikt en die blijkt een half miljoen waard te zijn? Of je morst koffie op de laptop van je klant? We zijn allemaal mensen en een ongeluk zit in een klein hoekje!

Arbeidsongeschiktheid: geen overbodige luxe

Heb je een risicovol beroep? Sluit dan ook direct een arbeidsongeschiktheidsverzekering af. Eigenlijk geldt dat voor elke ondernemer, niemand weet tenslotte wat hij onder de leden heeft. En mocht je de gigantische pech hebben dat je ALS of iets anders verschrikkelijks krijgt, dan wil je niet dat je inkomen ook nog eens compleet wegvalt. Heb je daar als starter nog geen budget voor? Kijk dan of je in overleg met de verzekeringsadviseur de uitkering pas na een jaar in kunt laten gaan. Dan bespaar je flink op de kosten, maar ben je wel verzekerd voor langdurige ziekte.

Verschillende mogelijkheden

Verdient jouw partner genoeg voor jullie samen? Of heb je onroerend goed dat jou inkomen oplevert? Dan is een arbeidsongeschiktheidsverzekering misschien niet direct nodig. Daarnaast is het slim je te verdiepen in de verschillende aanbieders en mogelijkheden. Zo zijn er steeds meer initiatieven waarbij ondernemers gezamenlijk elkaars inkomen garanderen. Denk aan Broodfondsen of Samsam. Lees wel altijd goed de voorwaarden.

Jaarlijkse check

Als ondernemer verandert je situatie regelmatig. Je bedrijf groeit, je gaat misschien een samenwerking aan of de omstandigheden in jouw branche veranderen. Laat daarom één keer per jaar je verzekeringen checken door een specialist. Het zou zo zonde zijn als je een keer je verzekering nodig hebt en hij blijkt niet meer afdoende te zijn.

Blijf op de hoogte