072-5669116

20 jaar BG: Duurzaamheid

Van elektrische auto's tot zonnepanelen, energieneutraal zijn is belangrijk voor ons                   

Duurzaamheid is één van onze kernwaarden. Wij vinden het belangrijk om een leefbare wereld achter te laten voor onze kinderen en alle generaties daarna. Maar hoe doen we dat in de praktijk?

Duurzaam ondernemen doen wij zo

Duurzaam ondernemen doe je niet "eventjes erbij". Het zijn bewuste keuzes voor nu en voor de toekomst. Daarom hebben wij een plan opgesteld met doelen die we binnen een jaar willen bereiken en doelen voor de langere termijn. We geven een aantal voorbeelden van wat we al bereikt hebben.

Groen kantoor

In Alkmaar hebben we in samenwerking met de VVE ruim 130 zonnepanelen op het dak van ons pand laten leggen. Met de energie die we opwekken kunnen we energieneutraal opereren. Daarnaast zijn we "groener" gaan werken op kantoor. Dit gaat om simpele acties als dubbelzijdig printen (als we überhaupt nog printen), cartridges recyclen, afval scheiden, elektrisch rijden en LED-verlichting gebruiken.

Digitalisering

Sinds begin 2014 werken wij met een volledig digitaal dossier. Ook alle correspondentie gaat digitaal. Dit werkt niet alleen heel snel en efficiënt (ook voor onze klanten), maar levert ook een grote besparing aan papier op.

Stimulering MKB

Inmiddels hebben wij behoorlijk wat ervaring met het maken van groene keuzes. Wij kennen de valkuilen, maar ook de voordelen en kunnen ondernemers dus goed informeren. Veel MKB-ers overwegen bijvoorbeeld om zonnepanelen of een elektrische auto aan te schaffen, maar komen er niet aan toe om de fiscale voordelen uit te zoeken. In onze gesprekken met klanten stimuleren we het maken van duurzame keuzes. Zo werken we samen aan een maatschappij waarin duurzaam ondernemen een vanzelfsprekendheid wordt!

Blijf op de hoogte