072-5669116

Een positieve bedrijfscultuur is net zo belangrijk als winst maken: Eens

Eigenlijk kan je deze beter omkeren: een negatieve bedrijfscultuur zal je namelijk op alle vlakken tegenwerken, inclusief dalende winst of zelfs verlies!

Focus op winst?

Veel ondernemers zijn in eerste instantie gefocust op winst maken. Dat is logisch als je net begonnen bent en het heeft ook nog weinig negatieve gevolgen als je alleen werkt. Maar zodra je groeit en personeel moet aannemen, kan die focus je duur komen te staan. Focus op winst gaat namelijk vaak ten koste van andere gebieden zoals werkdruk, duurzaamheid en menselijkheid in het algemeen.

Katalysator

Elke ondernemer met personeel in dienst, is afhankelijk van de bedrijfscultuur. De sfeer onder je medewerkers werkt als een katalysator. Als jouw mensen lekker in hun vel zitten, zullen ze meer werk verzetten, zullen je klanten sneller en beter geholpen worden, waardoor je meer klanten aantrekt. Ook voor jou als ondernemer is een positieve bedrijfscultuur een enorme energie boost, terwijl het andersom een vreselijke energie slurper kan zijn.

Kansen op de arbeidsmarkt

Op dit moment van schaarste op de arbeidsmarkt is het helemaal belangrijk om te zorgen voor een positieve bedrijfscultuur. Met zo veel keuze in vacatures, wordt de sfeer binnen een organisatie des te bepalender. Is de sfeer niet goed? Dan is je personeel snel weg. Lukt het jou om een positieve vibe uit te stralen, dan zal je personeel je langer trouw blijven én is het makkelijker om goede arbeidskrachten aan te nemen.

Dus ja; winst maken is belangrijk om je bedrijf te kunnen door ontwikkelen, maar een positieve arbeidscultuur is minstens net zo belangrijk!

Blijf op de hoogte