072-5669116

20 jaar BG: Personeel

Van de eerste secretaresse naar meer dan 20 personeelsleden

Ik wens je veel personeel toe

Personeel is onze grootste kracht, maar ook onze grootste valkuil. Toen we onze eerste secretaresse aannamen, hadden we geen idee waar we aan begonnen. Want personeel is heel waardevol, maar brengt ook veel ‘gedoe’ met zich mee. Eén van de eerste blogs die we schreven ging dan ook over personeel.

In voor- en tegenspoed

Medewerkers die in tranen aan ons bureau staan, mensen die voor lange tijd uitvielen, verjaardagen die we steevast vieren, conflicten over arbeidscontracten, veel zwangerschappen, exit gesprekken en natuurlijk heel veel personeelsuitjes. We hebben het allemaal meegemaakt in de afgelopen 20 jaar en dat zonder enige vorm van opleiding. Want we zijn ‘gewoon’ accountants en geen HR specialisten!

Personeel leert je veel

Als er iets is dat wij de afgelopen 20 jaar hebben moeten leren, dan is het wel hoe je met personeel omgaat. Wij dachten dat we ons personeel veel zouden leren over ons vak, dat we hen zouden opleiden. Maar het was naïef om te denken dat het éénrichtingsverkeer is. Ons personeel leert ons namelijk ook heel veel. We hebben geleerd dat iedereen een andere aanpak nodig heeft, dat de één goed gaat op veel verantwoordelijkheid en de ander op duidelijke richtlijnen. Dat wij (Pascal en Joost) verschillende stijlen van leiding geven hebben en dat dat oké is. Dat communicatie heel belangrijk is en dat je soms even met een helikopterview moet kijken en onaangename keuzes moet maken.

Accepteren kan je leren

De belangrijkste les was misschien wel dat we sommige dingen moesten accepteren. Accepteren dat het ‘gedoe’ er bij hoort. Accepteren dat personeel soms fouten maakt. Accepteren dat ze het niet precies hetzelfde doen als wij. En accepteren dat wij niet alles alleen kunnen doen. Toen we dat konden, zagen we namelijk weer dat personeel iets is om blij van te worden.

Trots op ons team!

Personeel is en blijft het meest waardevolle goed in ons bedrijf. Als wij terugkijken op de afgelopen jaren dan denken we alleen maar: wat supergaaf dat al deze mensen ervoor hebben gekozen om bij ons te werken. Daar kunnen we toch alleen maar trots op zijn?

 

 

Blijf op de hoogte