072-5669116

Personeelsadvies

Als je personeel in dienst hebt, houdt het niet op bij leiding geven aan je mensen. Je bent ook op een heleboel andere gebieden verantwoordelijk voor je personeel. Dat is een behoorlijke investering in tijd, geld en kennis van de wet- en regelgeving. Wij hebben de mensen en de expertise in huis om je bij alle HRM aspecten van dienst te zijn.

HR advies op maat

Als je personeel in dienst hebt, heb je veel verantwoordelijkheid als werkgever. Denk hierbij aan het zorgen voor een goede werkplek, het onderhandelen over arbeidsvoorwaarden en het voeren van beoordelingsgesprekken. Maar als je werknemer ziek wordt, dan krijg je te maken met verzuim en moet je voldoen aan de Wet Poortwachter. Het is belangrijk dat je de medewerker hierin goed begeleidt, ook in het geval van ontslag. Wij kunnen deze zorg van je overnemen, je een luisterend oor bieden en je helpen de juiste keuzes te maken. Het is de basis voor elke organisatie en geeft vertrouwen aan de medewerkers.

Kennis over wet- en regelgeving altijd up to date

Naast de begeleiding van je medewerkers heb je ook te maken met administratieve taken en de wet- en regelgeving. Die zijn voor ondernemers bijna niet meer te volgen. Daar zijn wij voor! Wij hebben de kennis in huis en zorgen er voor dat jouw personeelsadministratie voldoet aan de regels wat betreft arbeidsrecht, fiscale regelgeving en CAO’s. Of de administratie van jouw klant, want ook voor klanten van andere accountants- of administratiekantoren nemen wij deze taken graag over.

Risico Inventarisatie en Evaluatie

Naast het adviseren bij personeelskeuzes, kunnen wij je ook advies geven bij het opzetten van een RIE (Risico Inventarisatie en Evaluatie). Dit geeft inzicht in de risico’s die je medewerkers lopen bij het uitvoeren van werkzaamheden binnen het bedrijf of op locatie. Vooral wat betreft veiligheid, gezondheid en psychosociale arbeidsbelasting. Uit de RIE volgt een aantal verbetermaatregelen, waar je zelf mee aan de slag kunt. Op die manier verbeter je de arbeidsomstandigheden en dus het risico op uitschakeling van je personeel.

Ten slotte kunnen wij je helpen om een goed beloningssysteem op te zetten dat past bij jouw visie en mogelijkheden als ondernemer. Of dit nou een pensioenregeling is of het opstellen van secundaire arbeidsvoorwaarden, wij helpen je graag.

>> Neem vrijblijvend contact op en vraag naar de mogelijkheden voor jouw bedrijf

Blijf op de hoogte