Vorige pagina
072-5669116

Neem contact met ons op

Vul het formulier in. Wij nemen zo snel mogelijk contact met je op!

Personeel aannemen

Je hebt het (te) druk en wilt werk delegeren, dus moet er iemand aangenomen worden. Maar personeel aannemen en inwerken kost tijd. Wij kunnen je helpen door een spiegel voor te houden en handvaten mee te geven waardoor jij weer verder kunt. Dat noemen we samen ondernemen!

Wij ondersteunen jou bij het aannemen van de juiste personeelsleden. Mensen die passen bij je bedrijf en bij jou zelf. Het is natuurlijk zonde als je iemand aanneemt die niet geschikt blijkt te zijn en aan wie je geen werk kunt overlaten. Dan moet je het toch weer zelf doen. Dat kost veel tijd en moeite. Dit is een valkuil waar veel groeiende ondernemers instappen. Wij kunnen deze teleurstelling en frustratie voorkomen met de juiste sturing. Jij moet kunnen bouwen op je personeel en zij moeten kunnen rekenen op jou!

Arbeidscontract opstellen

Naast het aannemen van personeel is ook het opstellen en een arbeidscontract erg belangrijk. Je moet voor elk personeelslid goed nadenken welke voorwaarden je wilt afspreken. Moet iemand zich eerst bewijzen? Dan adviseren wij 3 keer een contract voor bepaalde tijd aan te bieden. Werk je in een branche met een CAO? Dan moet je dit opnemen in je arbeidsovereenkomst. Als je een auto of mobiele telefoon ter beschikking stelt, dan moet je hier ook iets over vermelden. En ga je voor iemand een opleiding vergoeden, dan moeten daar goede afspraken over gemaakt worden. Kortom, ieder arbeidscontract is anders en moet met aandacht samengesteld worden. Daar helpen wij je graag bij!

Vragen?
Heb je vragen over dit onderwerp of wil je meer weten? Bel Joost of Pascal op 072-5669116 of stuur ons een e-mail.

Email sturen

 
Nieuws: AVG: Wat moet je zelf aanpassen op je website? Inmiddels is de Wet AVG is een feit. Maar heb jij alle instellingen van je website en nieuwsbrief al op orde?  Lees verder
Contact opnemen Alkmaar: (072) 566 9116

Lisse: (0252) 415 841

Contact
Volgende pagina