072-5669116

Ontslagbegeleiding

Of het gedwongen of vrijwillig is, je krijgt hoe dan ook een keer met uitstroom van personeel te maken. Ook in onzekere tijden is het belangrijk om goed in de gaten te houden wanneer je kosten moet besparen en op welk gebied. Het kan zijn dat je overcapaciteit hebt en mensen moet laten gaan.

Als je iemand (noodgedwongen) moet ontslaan, dan is het zaak om dit zeer zorgvuldig te begeleiden. Want bij goed ondernemerschap hoort een goede relatie met je personeel, zelfs in een situatie van ontslag. Wij kunnen je ondersteunen bij:

  • Bemiddeling bij een arbeidsconflict

Een arbeidsconflict is nooit wenselijk. Maar als je toch in deze situatie terecht komt, kunnen wij bemiddelen of zorgen we voor een externe bemiddelaar.

  • Exit gesprekken

Bij een gedwongen exitgesprek komt vaak veel emotie kijken. Het laten voeren van exitgesprekken door ons biedt veel mogelijkheden en voordelen. Maar vooral ook veel inzicht. We staan je daar graag in bij.

  • Begeleiding contracten bepaalde tijd

Het laten aflopen van contracten voor bepaalde tijd moet zorgvuldig gebeuren. Zowel werkgever als werknemer hebben er baat bij als dit proces netjes en volgens de regels verloopt.

  • Beëindigen dienstverband

Gaat een medewerker met pensioen? Dan komen daar andere administratieve zaken bij kijken. We ondersteunen je bij het ‘natuurlijk’ (leeftijdsgebonden) beëindigen van een dienstverband.

  • Ontbinden arbeidscontract

Het kan iedereen overkomen; een terugval, faillissement of noodgedwongen staken van de onderneming. Wij ondersteunen bij de ontbinding van arbeidscontracten op economische gronden.

>> Maak geheel vrijblijvend een afspraak

 

Terugbel verzoek

Blijf op de hoogte