072-5669116

WKR tips & tricks

Tegen het einde van het jaar is het slim om te kijken of je alle kansen van de Werkkostenregeling (WKR) volledig benut hebt. Hieronder onze tips:

  • Bekijk op tijd of je vrije ruimte (1,2% van de totale fiscale loonsom) al is volgelopen of dat er nog ruimte over is. Je kan de vrije ruimte namelijk niet doorschuiven naar 2017. Mocht je nog ruimte over hebben, dan kan je dit jaar nog een aantal belastingvrije vergoedingen of verstrekkingen uitdelen. Denk bijvoorbeeld aan een onbelaste bonus.
  • Houd wel rekening met het aangescherpte gebruikelijkheidscriterium. De vergoedingen zoals een bonus mogen niet belastingvrij worden gedaan als ze ongebruikelijk zijn of als de omvang ongebruikelijk is.
  • Maak gebruik van de doelmatigheidsmarge van € 2.400 per persoon per jaar. Tot dit bedrag beschouwt de Belastingdienst de vergoedingen altijd als gebruikelijk.
  • Check of je degerichte vrijstellingen volledig hebt benut. Deze mag je belastingvrij verstrekken zonder dat ze op je vrije ruimte drukken. Het gaat dan bijvoorbeeld om reiskosten voor het werk, cursussen, zakelijke overnachtingen, vakliteratuur of hulpmiddelen voor de werkplek.
  • Zit je vrije ruimte al vol? Overweeg dan om van het Kerstpakket een Nieuwjaarspakket te maken. Bedenk wel dat schuiven alleen zin heeft als je volgend jaar niet met dezelfde overschrijding te maken krijgt!

Heb je nog vragen of zijn er onduidelijkheden? Neem dan contact met ons op!

15-05-2020

DGA in de coronacrisis, waar heb je recht op?

Lees verder
08-05-2020

Minimumloon 1,6% omhoog per 1 juli 2020

Lees verder
10-04-2020

Laatste update Corona maatregelen voor Pasen

Lees verder
Blijf op de hoogte