072-5669116

Verzend de aanvraag NOW 3.1 op tijd

Inmiddels zitten we ruim 9 maanden opgescheept met het monster dat corona heet. Gelukkig is er een daling in het aantal besmettingen te zien, maar dat neemt niet weg dat veel ondernemers het moeilijk hebben. Werkgevers kunnen sinds 16 november het eerste tijdvak van de NOW 3 aanvragen. Zorg dat je dit op tijd doet, want de sluitingsdatum is 13 december 2020.

Belangrijke veranderingen ten opzichte van de NOW 2

In het artikel Subsidie via de NOW wordt afgebouwd lees je wat er precies aangepast is in de NOW 3.1 ten opzichte van de NOW 2. Hieronder zetten we alleen de belangrijkste wijzigingen op een rij:

  • De subsidie is voor 3 maanden i.p.v. 4 maanden
  • In plaats van maximaal 90% subsidie, is dit nu maximaal 80%
  • De loonsom mag vanaf oktober 10% dalen zonder dat dit tot een subsidie verlaging leidt
  • De extra verlaging van de subsidie bij bedrijfseconomisch ontslag vervalt
  • Als je als werkgever een aanvraag doet voor bedrijfseconomisch ontslag, heb je een inspanningsplicht om je werknemer te begeleiden naar ander werk
  • Als je een aanvraag wilt doen voor bedrijfseconomisch ontslag, ben je naast het aanvragen van de vergunning verplicht dit te melden bij het UWV via de NOW-telefoonlijn

Doe de aanvraag op tijd

De aanvraagperiode is maar 4 weken. Jouw aanvraag moet uiterlijk 13 december 2020 verzonden zijn. Dus doe jezelf een plezier en zorg dat je aanvraag op tijd verzonden is!

Kom je er niet uit met de aanvraag? Of wil je voor de eerste keer subsidie via de NOW aanvragen en heb je hulp nodig? Neem dan contact op met BG accountants. Wij helpen je alles op een rij te zetten en doen eventueel de aanvraag voor je.

Nog een laatste tip: Probeer de loonsom zo gelijk mogelijk te houden en niet meer dan 10% te laten dalen. Dan behoud je recht op zo veel mogelijk subsidie.

03-09-2021

Afscheid van de NOW, TVL en andere coronasteun

Lees verder
29-06-2021

TVL telt niet mee voor omzet NOW 3

Lees verder
21-06-2021

BIK met terugwerkende kracht afgeschaft

Lees verder
Blijf op de hoogte