Vorig bericht
072-5669116

Samen ondernemen?

Laat je nummer achter, dan bellen we!


Vakantieregeling zieke werknemers

Sinds 2012 geldt er een nieuwe vakantieregeling voor zieke werknemers. Omdat die nog niet bij iedereen bekend is, toch even een update:

Sinds 2012 maakt de wet geen onderscheid meer tussen het opbouwen van vakantiedagen tijdens of buiten ziekte. Op grond van artikel 7:634 BW bouw je als werknemer (ziek of niet ziek) vakantiedagen op over de volledige duur van je arbeidsovereenkomst, dus over de hele periode dat je recht hebt op loon. Omdat je tijdens ziekte volledige vakantiedagen opbouwt, moet je ze ook opnemen wanneer je met vakantie gaat - ongeacht of je toch al thuis zat wegens ziekte. Een zieke werknemer die op vakantie wil gaan (en daarvoor toestemming heeft gekregen van de werkgever en een positief advies van de bedrijfsarts), zal dus vakantiedagen moeten opnemen.

Ook de werknemer die gedeeltelijk arbeidsongeschikt is, heeft recht op volledige opbouw met doorbetaling van loon (en dus niet langer alleen over het deel dat hij werkt). Maar als dezelfde werknemer op vakantie gaat, moet hij dus ook volledige vakantiedagen van 8 uur opnemen, ook al is hij nog niet volledig hersteld en werkt bijvoorbeeld nog maar 2 uur per dag.

Maak een afspraak
Wij helpen je graag verder met vragen. Je kunt ons bellen op 072-5669116. Of maak een afspraak.

Afspraak maken

Het laatste nieuws in je mailbox? Meld je aan voor onze nieuwsbrief...


 
Nieuws: Prinsjesdag 2018: het hete hangijzer Het is bijna dagelijks in het nieuws: wordt de dividendbelasting afgeschaft of niet? Het kabinet staat nog steeds achter deze maatregel, terwijl de oppositie er fel op tegen is. Lees verder
Contact opnemen Alkmaar: (072) 566 9116

Lisse: (0252) 415 841

Contact
Volgend bericht