Vorig bericht
072-5669116

Samen ondernemen?

Laat je nummer achter, dan bellen we!


Rekeningnummer bepalend voor betaling

Voor het einde van het jaar nog even snel alle betalingen doen? Maak er geen haastklus van en blijf alert!

Het rekeningnummer is bepalend voor een overschrijving en één verkeerd cijfer brengt het geld al bij een andere ontvanger. Zelfs als je de naam correct hebt ingevoerd. Een kleine fout kan je dus – letterlijk – duur komen te staan. 

Vaak wordt gedacht dat de bank het rekeningnummer met de naam te controleert. Zij zijn dit echter niet verplicht, jij bent zelf verantwoordelijk. Mocht het fout gaan, dan is de bank ook niet verplicht om te bemiddelen bij het terugvorderen van het geld. Check dus altijd het rekeningnummer voor een tweede keer voor je op enter klikt!

Als je merkt dat je toch een fout hebt gemaakt, neem dan zo snel mogelijk contact op met je bank. De meeste banken helpen je graag en nemen contact op met de bank waar de ontvanger een rekening heeft. Die vraagt de ontvanger om het geld weer terug over te maken.  Als de ontvanger dit niet vrijwillig doet, moet je helaas zelf juridische maatregelen nemen. In dat geval krijg je het geld altijd terug op basis van het principe " onverschuldigde betaling”. Maar voorkomen is beter dan genezen; dus blijf alert!

Maak een afspraak
Wij helpen je graag verder met vragen. Je kunt ons bellen op 072-5669116. Of maak een afspraak.

Afspraak maken

Het laatste nieuws in je mailbox? Meld je aan voor onze nieuwsbrief...


 
Nieuws: Prinsjesdag 2018: het hete hangijzer Het is bijna dagelijks in het nieuws: wordt de dividendbelasting afgeschaft of niet? Het kabinet staat nog steeds achter deze maatregel, terwijl de oppositie er fel op tegen is. Lees verder
Contact opnemen Alkmaar: (072) 566 9116

Lisse: (0252) 415 841

Contact
Volgend bericht