072-5669116

Rekeningnummer bepalend voor betaling

Voor het einde van het jaar nog even snel alle betalingen doen? Maak er geen haastklus van en blijf alert!

Het rekeningnummer is bepalend voor een overschrijving en één verkeerd cijfer brengt het geld al bij een andere ontvanger. Zelfs als je de naam correct hebt ingevoerd. Een kleine fout kan je dus — letterlijk — duur komen te staan. 

Vaak wordt gedacht dat de bank het rekeningnummer met de naam te controleert. Zij zijn dit echter niet verplicht, jij bent zelf verantwoordelijk. Mocht het fout gaan, dan is de bank ook niet verplicht om te bemiddelen bij het terugvorderen van het geld. Check dus altijd het rekeningnummer voor een tweede keer voor je op enter klikt!

Als je merkt dat je toch een fout hebt gemaakt, neem dan zo snel mogelijk contact op met je bank. De meeste banken helpen je graag en nemen contact op met de bank waar de ontvanger een rekening heeft. Die vraagt de ontvanger om het geld weer terug over te maken.  Als de ontvanger dit niet vrijwillig doet, moet je helaas zelf juridische maatregelen nemen. In dat geval krijg je het geld altijd terug op basis van het principe " onverschuldigde betaling". Maar voorkomen is beter dan genezen; dus blijf alert!

08-10-2020

BG accountants naar nieuwe locatie in Lisse

Lees verder
05-10-2020

Aanpassingen 3e steunpakket

Lees verder
05-10-2020

Prinsjesdag 2020

Lees verder
Blijf op de hoogte