Vorig bericht
072-5669116

Samen ondernemen?

Laat je nummer achter, dan bellen we!


Ondernemersorganisaties fel tegen belastingplannen

MKB-Nederland en VNO-NCW zijn voorstander van een eenvoudiger belastingstelsel, maar niet als de ondernemer de rekening krijgt, zoals wel het geval is in het rapport van de commissie-Van Dijkhuizen over de inkomstenbelasting.
Vooral directeur-grootaandeelhouders (DGA's) moeten het ontgelden. Zij moeten zichzelf voor de inkomstenbelasting een 'gebruikelijk' salaris geven voor de inkomstenbelasting. Nu mogen ze daar nog 30 procent op korten, als het aan de Commissie ligt straks nog maar 10 procent. Zo moet hun inkomen meer in lijn komen met vergelijkbare werknemers.
,,Hun bedrijven, die vele honderdduizenden mensen werk geven, vormen de ruggengraat van het Nederlandse bedrijfsleven en kenmerken zich door continuïteit. De plannen van Van Dijkhuizen beperken juist hun mogelijkheden om uit hun winst te investeren en te groeien. Ook hun inkomen wordt door de voorstellen zwaar beknot. Het ontmoedigen van ondernemerschap is een levensgevaarlijke weg voor de Nederlandse economie'', aldus de belangenclubs.
De Commissie ziet geen toekomst meer voor de zelfstandigenaftrek en de startersaftrek, omdat dit ondernemers alleen stimuleert om te beginnen, niet om te blijven groeien. ZZP Nederland, belangenorganisatie voor zelfstandigen, noemt de plannen 'desastreus'. Volgens hen betekent dit een kaalslag onder de ZZP'ers met een laag inkomen en dus een run op de bijstand.
Staatssecretaris Frans Weekers van Financiën wil nog niet inhoudelijk reageren op het advies. Hij gaat het eerst bestuderen. Na de zomer komt het kabinet met een reactie.

Maak een afspraak
Wij helpen je graag verder met vragen. Je kunt ons bellen op 072-5669116. Of maak een afspraak.

Afspraak maken

Het laatste nieuws in je mailbox? Meld je aan voor onze nieuwsbrief...


 
Nieuws: Prinsjesdag 2018: het hete hangijzer Het is bijna dagelijks in het nieuws: wordt de dividendbelasting afgeschaft of niet? Het kabinet staat nog steeds achter deze maatregel, terwijl de oppositie er fel op tegen is. Lees verder
Contact opnemen Alkmaar: (072) 566 9116

Lisse: (0252) 415 841

Contact
Volgend bericht