072-5669116

Nieuw: Tegemoetkoming Vaste Lasten MKB

Vanaf deze week kunnen ZZP-ers en ondernemers in het MKB de Tegemoetkoming Vaste Lasten (TVL) aanvragen. De TVL is de opvolger van de eenmalige gift van € 4.000 via de TOGS (Tegemoetkoming Ondernemers Getroffen Sectoren).

Sectoren die in aanmerking komen

Ondernemers in de zwaarst getroffen sectoren (bijvoorbeeld de horeca, recreatie, evenementen en theaters) met maximaal 250 mensen in dienst, kunnen vanaf nu een subsidie aanvragen. De toekenning gaat weer op basis van dezelfde SBI-codes en kan oplopen tot maximaal € 50.000. De hoogte van de tegemoetkoming is afhankelijk van de grootte van jouw bedrijf, de vaste kosten en het omzetverlies. De regeling staat los van de NOW en je kan dus beiden tegelijk aanvragen.

Waar moet ik aan voldoen?

Op de website van de Rijksoverheid vind je alle voorwaarden. Maar in het kort komt het hierop neer:

  • De onderneming heeft maximaal 250 werknemers in dienst.
  • Je hebt een omzetverlies van meer dan 30% door de coronacrisis.
  • De SBI-code van jouw onderneming staat op de lijst met vastgestelde SBI-codes
  • Je hebt minimaal € 4.000 aan vaste lasten. Het gaat dan om vaste lasten die steeds doorlopen, zoals huur, pacht, onderhoud, verzekeringen, vaste leasecontracten, afschrijving van apparatuur en abonnementen. Loonkosten en variabele kosten horen hier niet bij.
  • Jouw bedrijf is vóór 15 maart 2020 opgericht en is ingeschreven in het KVK Handelsregister.
  • Je hebt een vestiging in Nederland en minimaal 1 vestiging heeft een ander adres dan jouw privéadres. Of de vestiging staat los van je privéwoning en heeft een eigen opgang of toegang.

Hoeveel krijg ik vergoed?

Jouw omzetdaling moet je zelf berekenen. Daarvoor vergelijk je de verwachte omzet van de maanden juni, juli, augustus en september 2020, ten opzichte van dezelfde maanden in 2019. Vervolgens wordt de tegemoetkoming berekend met een vaststaande formule. Je krijgt maximaal 50% van je vaste lasten vergoed. De subsidie per bedrijf is minimaal € 1.000 en maximaal € 50.000.

Op de website van de Rijksoverheid vind je rekenvoorbeelden en meer uitleg. Kom je er niet uit? Neem dan contact met ons op en we helpen je graag!

De praktische kant

De Tegemoetkoming Vaste Lasten (TVL) is één keer aan te vragen via www.rvo.nl/tvl. Aanvragen kan vanaf 30 juni 2020. Kan jij nog niet overzien wat jouw omzetdaling zal zijn? Dan is het beter om te wachten met aanvragen, dat kan namelijk nog tot 30 oktober 2020. Alle tijd dus!

08-10-2020

BG accountants naar nieuwe locatie in Lisse

Lees verder
05-10-2020

Aanpassingen 3e steunpakket

Lees verder
05-10-2020

Prinsjesdag 2020

Lees verder
Blijf op de hoogte