072-5669116

Voorkom dat e-mails van BG als spam worden gemarkeerd

Wij krijgen regelmatig vragen van klanten over de administratie of aangifte. Maar ook wel eens over iets anders, bijvoorbeeld: Hoe komt het dat e-mails van BG accountants soms als spam worden aangemerkt? Dit kan namelijk gebeuren als je een Gmail account hebt. Lees in dit artikel hoe je dit kunt voorkomen.

Wat is spam?

Eerst even wat uitleg over spam. Spam is e-mail die je ongevraagd ontvangt. Dan denk je al snel aan reclame voor vage medicatie, enorme bedragen die je kan winnen of andere rare praktijken. Maar het belangrijkste kenmerk van spam is dat jij geen toestemming hebt gegeven om een bericht van deze afzender te ontvangen. Dat kan dus ook een mail zijn die wel degelijk interessant is voor jou!

Het spamfilter

Voordat een mail in jouw inbox belandt, wordt deze vaak eerst door een spamfilter gescand. Dit wordt automatisch door de provider gedaan. In het geval van bovenstaande vraag dus door Gmail. Dit filter beoordeelt een mail op verschillende punten: het onderwerp van de mail, de inhoud, de bijlage, maar ook de naam van de afzender en het IP-adres. Kortom, iedere mail wordt doorgelicht door de provider van de ontvanger.

Veel providers zoals Gmail, Hotmail, Live en KPN hebben een heel streng beleid op het gebied van spam. Het kan dus gebeuren dat e-mails die je wél wilt ontvangen, zoals een nieuwsbrief van BG accountants, tóch onverhoopt in de spambox komen. Heel vervelend natuurlijk, want we houden je graag op de hoogte.

Hoe voorkom je dat mails van BG accountants in je spam belanden?

Komen de mails van BG accountants onterecht in jouw spambox? Dan zijn er twee manieren om dit op te lossen:

  • Voeg ons e-mailadres toe aan jouw lijst van contactpersonen. De e-mailadressen die we meestal gebruiken zijn: info@bgaccountants.nl en secretariaat@bgaccountants.nl
  • Komt een mail in de spambox? Ga dan naar de betreffende mail en klik op ‘geen spam’. Jouw spamfilter laat onze mailtjes nu wel toe.

Voor het classificeren van mails leunt Gmail op de ervaring van haar gebruikers. Elke keer als een Gmail gebruiker op ‘geen spam’ klikt, wordt dus de reputatie van de afzender beter. Dit betekent dat hoe meer BG mails als ‘geen spam’ gemarkeerd worden, hoe groter de kans dat al onze mails goed afgeleverd worden.

We hopen dat iedereen onze nieuwsbrieven nu gewoon ontvangt. Kom je er niet uit, neem dan gerust contact met ons op!

 

14-10-2021

De MIA en laadpalen

Lees verder
27-09-2021

Voorgenomen besluiten Prinsjesdag 2021

Lees verder
03-09-2021

Afscheid van de NOW, TVL en andere coronasteun

Lees verder
Blijf op de hoogte