Vorig bericht
072-5669116

Samen ondernemen?

Laat je nummer achter, dan bellen we!


Extra aftrek voor energiezuinige en/of milieuvriendelijke investeringen

Investeringen in bepaalde duurzame energie, of investeringen in energiebesparende bedrijfsgebouwen, productieprocessen en transportmiddelen kunnen in 2013 een forse kpost opleveren. Deze energieinvesteringsaftrek bedraagt in 2013 41,5% van het investeringsbedrag.

Dit percentage wordt in 2014 verhoogd naar 44%. In principe kwalificeren alleen nieuwe bedrijfsmiddelen die zijn opgenomen in de zogenoemde Energielijst voor de aftrek. Voor energie- en fossiele brandstof besparende bedrijfsmiddelen die een vastgestelde besparingsnorm halen, is aftrek ook mogelijk.

Daarnaast kunnen ondernemers in aanmerking komen voor de milieu-investeringsaftrek. Deze wordt verleend voor investeringen in bedrijfsmiddelen die zijn opgenomen in de jaarlijks te publiceren Milieulijst. Deze lijst bevat een groot aantal gedetailleerd omschreven bedrijfsmiddelen, verdeeld over de volgende categorieën: klimaatverandering, duurzame productie, luchtvervuiling, overlast en gezondheid, biodiversiteit, veiligheid en preventie, afval, grondstof en mobiliteit. Afhankelijk van het soort bedrijfsmiddel is de aftrek in 2013 36%, 27% of 13,5% (in 2014: 40%, 30% en 15%).
De aftrek wordt verleend voor investeringen hoger dan € 2.300. De energie-investeringsaftrek geldt voor investeringen tot maximaal € 118 miljoen. Beide aftrekken moeten binnen drie maanden na het investeren worden geclaimd bij Agentschap NL. Dat kan via het digitale loket www.agentschapnl.nl. Een te late aanmelding is doorgaans fataal!

Raadpleeg ons dus tijdig voordat je gaat investeren. Daarmee voorkom je kostbare teleurstellingen!

Maak een afspraak
Wij helpen je graag verder met vragen. Je kunt ons bellen op 072-5669116. Of maak een afspraak.

Afspraak maken

Het laatste nieuws in je mailbox? Meld je aan voor onze nieuwsbrief...


 
Nieuws: Prinsjesdag 2018: het hete hangijzer Het is bijna dagelijks in het nieuws: wordt de dividendbelasting afgeschaft of niet? Het kabinet staat nog steeds achter deze maatregel, terwijl de oppositie er fel op tegen is. Lees verder
Contact opnemen Alkmaar: (072) 566 9116

Lisse: (0252) 415 841

Contact
Volgend bericht