Vorig bericht
072-5669116

Samen ondernemen?

Laat je nummer achter, dan bellen we!


BTW-controles in het MKB worden aangescherpt

Staatssecretaris Wiebes van Financiën heeft aangekondigd dat de Belastingdienst de controle op BTW-teruggaafverzoeken in het MKB gaat aanscherpen. Daarbij gaat het bijvoorbeeld om de behandeling van de individuele negatieve norm (verzoeken om teruggaaf door bedrijven), de behandeling van de balansschulden (vergelijking tussen de omzetschuld van de winstaangifte en de werkelijk afgedragen omzetbelasting) en behandeling van de aangiften met aftrek voorbelasting zonder omzet.

Wiebes doet deze uitlatingen in een brief aan de Tweede Kamer waarin hij vragen over zijn ‘brede agenda’ voor de Belastingdienst beantwoordt. Op de vraag op welke gebieden binnen de fiscaliteit de verwachte opbrengst van meer controles het grootst is, geeft Wiebes aan dat een aantal gebieden is geselecteerd bij de intensivering van het toezicht en de invordering. Daar is het aanscherpen van controle op BTW-aangiften in het MKB er een van.

Bron: Accountancynieuws.nl

Maak een afspraak
Wij helpen je graag verder met vragen. Je kunt ons bellen op 072-5669116. Of maak een afspraak.

Afspraak maken

Het laatste nieuws in je mailbox? Meld je aan voor onze nieuwsbrief...


 
Nieuws: Prinsjesdag 2018: het hete hangijzer Het is bijna dagelijks in het nieuws: wordt de dividendbelasting afgeschaft of niet? Het kabinet staat nog steeds achter deze maatregel, terwijl de oppositie er fel op tegen is. Lees verder
Contact opnemen Alkmaar: (072) 566 9116

Lisse: (0252) 415 841

Contact
Volgend bericht