Vorig bericht
072-5669116

Samen ondernemen?

Laat je nummer achter, dan bellen we!


Belastingvrij schenken aan kinderen tot 40 jaar

Ouders mogen jaarlijks een bedrag van € 5.141 belastingvrij schenken aan hun kinderen. Tot een bepaalde leeftijd van het kind mag dit bedrag eenmalig worden verhoogd tot € 24.676. Deze leeftijdsgrens is in 2013 verhoogd van 35 naar 40 jaar. Is het kind al 40 jaar, maar heeft hij of zij een partner jonger dan 40, dan kan ook van de verhoogde schenkingsvrijstelling gebruik worden gemaakt. Onder partner wordt verstaan de gehuwde of geregistreerde partner. Woont een kind samen, dan moet het kind al vijf jaar samenwonen of een notariële samenlevingsovereenkomst hebben gesloten.

In bepaalde gevallen mag zelfs € 51.407 belastingvrij worden geschonken. Deze extra vrijstelling geldt als het kind de schenking gebruikt voor een dure studie, de aankoop of verbetering van de eigen woning of de aflossing van een eigenwoningschuld. Overweeg je een kind financieel op weg te helpen bij de aankoop van een woning, neem dan even contact op. Bij een schenking is het belangrijk bepaalde zaken vast te leggen. Je wilt immers dat de schenking bij je eigen kind terecht komt ook als het kind zou gaan scheiden. Daarnaast kunnen wij je helpen bij de aangifte schenkbelasting.

Maak een afspraak
Wij helpen je graag verder met vragen. Je kunt ons bellen op 072-5669116. Of maak een afspraak.

Afspraak maken

Het laatste nieuws in je mailbox? Meld je aan voor onze nieuwsbrief...


 
Nieuws: Prinsjesdag 2018: het hete hangijzer Het is bijna dagelijks in het nieuws: wordt de dividendbelasting afgeschaft of niet? Het kabinet staat nog steeds achter deze maatregel, terwijl de oppositie er fel op tegen is. Lees verder
Contact opnemen Alkmaar: (072) 566 9116

Lisse: (0252) 415 841

Contact
Volgend bericht