Vorig bericht
072-5669116

Samen ondernemen?

Laat je nummer achter, dan bellen we!


50 miljoen voor innovatieve ondernemers

Innovatieve ondernemers die financieel een steuntje in de rug nodig hebben om hun plannen in praktijk te brengen, kunnen vanaf 1 juli een beroep doen op een nieuwe regeling. Het kabinet maakt hiervoor 50 miljoen euro vrij.

Minister Henk Kamp (Economische Zaken) heeft dat maandag bekendgemaakt. De regeling "vroege fase financiering" kan door startende ondernemers en vernieuwende MKB’ers worden gebruikt voor marktonderzoek, het ontwikkelen van een werkend prototype of het uitwerken van een businessplan. Ook academische starters die zijn verbonden aan een universiteit of academisch ziekenhuis, kunnen een beroep doen op de regeling.

Kamp noemt TomTom, WeTransfer en Booking.com als vernieuwende ondernemingen die Nederland nodig heeft om ook in de toekomst concurrerend te blijven. De minister wil de "financieringskloof" overbruggen waar ondernemers mee te maken hebben als ze willen onderzoeken of hun idee kans van slagen heeft. "Private investeerders en banken vinden het dan nog te risicovol om te investeren en stappen liever in als het product gereed is voor de markt", aldus Kamp die met deze regeling kansrijke ideeën wil helpen uit te groeien.

Bron: Accountancynieuws.nl

Maak een afspraak
Wij helpen je graag verder met vragen. Je kunt ons bellen op 072-5669116. Of maak een afspraak.

Afspraak maken

Het laatste nieuws in je mailbox? Meld je aan voor onze nieuwsbrief...


 
Nieuws: Prinsjesdag 2018: het hete hangijzer Het is bijna dagelijks in het nieuws: wordt de dividendbelasting afgeschaft of niet? Het kabinet staat nog steeds achter deze maatregel, terwijl de oppositie er fel op tegen is. Lees verder
Contact opnemen Alkmaar: (072) 566 9116

Lisse: (0252) 415 841

Contact
Volgend bericht