072-5669116

Openstaande boete bij CJIB is phishingmail

Het Centraal Justitieel Incassobureau (CJIB) wordt opnieuw misbruikt als de afzender van een mail over een verkeersboete. Niet op reageren, dit is een phishingmail!

Dreigementen

Het CJIB is regelmatig de dupe van fraudeurs die aan de haal gaan met de naam van de organisatie en spooknota’s of phishingmails versturen. Zo zijn er verschillende versies in omloop waarin bijna allemaal staat dat er nog een verkeersboete openstaat en dat deze snel betaald moet worden.De fraudeurs dreigen met een verhoging van de boete, het in beslag nemen van je rijbewijs of het blokkeren van je betaalrekening. Allemaal niet waar!

CJIB stuurt geen mails

Het CJIB liet eerder al weten nooit mails te versturen met een verzoek om te betalen. Daarnaast raadt de organisatie aan alleen bedragen over te maken naar het bankrekeningnummer van het CJIB zelf, controleer dit dus altijd. Het CJIB werkt niet met vouchers of betalingen via de 3V Payment Group.

Heb je ook een misleidende e-mail ontvangen van het CJIB of een andere instantie? Kijk dan op Fraudehelpdesk.nl of neem contact op met het betreffende bedrijf. Klik nooit zomaar op een link!

Bron: Fraudehelpdesk.nl

03-04-2024

Flexibele arbeidsvoorwaarden, een mooie troef!

Lees verder
15-02-2024

Rouwverlof is maatwerk

Lees verder
11-12-2023

Eindejaarstips 2023

Lees verder
Blijf op de hoogte