Vorig bericht
072-5669116

Samen ondernemen?

Laat je nummer achter, dan bellen we!


Extra controle op bepaalde thema's bij aangifte IB

De aangifte inkomstenbelasting 2013 moet vóór 1 april bij de Belastingdienst binnen zijn. Bij de controle van de aangifte zal de fiscus scherp letten op verschillende onderwerpen. Op welke thema’s gaat de Belastingdienst dit jaar extra controleren?

De fiscus gaat dit jaar voornamelijk scherper controleren op aftrekposten, omdat in het verleden is gebleken dat het daar regelmatig fout gaat. Het gaat om de volgende onderwerpen:
- aftrek van zorgkosten, zoals dieetkosten en medicijnen;
- aftrek van lijfrentepremies;
- hypotheekverhoging;
- giften;
- gastouders;
- vermogen in het buitenland en Belgisch pensioen;
- echtscheiding.

Door de komst van de vooraf ingevulde aangifte (VIA) stapt de Belastingdienst over van één extra controlethema naar meer extra service- en controlethema’s. De fiscus wil niet alleen wijzen op veel gemaakte fouten, maar ook mensen informeren over eventuele vrijstellingen waar ze recht op hebben. Op deze manier hoopt de Belastingdienst dat er minder fouten gemaakt worden bij het invullen van de aangifte inkomstenbelasting voor 2013.

Maak een afspraak
Wij helpen je graag verder met vragen. Je kunt ons bellen op 072-5669116. Of maak een afspraak.

Afspraak maken

Het laatste nieuws in je mailbox? Meld je aan voor onze nieuwsbrief...


 
Nieuws: Prinsjesdag 2018: het hete hangijzer Het is bijna dagelijks in het nieuws: wordt de dividendbelasting afgeschaft of niet? Het kabinet staat nog steeds achter deze maatregel, terwijl de oppositie er fel op tegen is. Lees verder
Contact opnemen Alkmaar: (072) 566 9116

Lisse: (0252) 415 841

Contact
Volgend bericht