072-5669116

Compensatie transitievergoeding bij ontslag zieke werknemer

Als bedrijf draai je straks niet meer helemaal alleen op voor de vergoeding die een werknemer krijgt als hij na twee jaar ziekte wordt ontslagen. De kosten van deze transitievergoeding worden dan door de werkgevers collectief gedragen.

Compensatie uit Algemeen werkloosheidsfonds

Minister Lodewijk Asscher (Sociale Zaken) had in april al aangekondigd met een voorstel voor compensatie te komen. Inmiddels heeft hij deze voornemens uitgewerkt in een wetsvoorstel dat is voorgelegd aan de Tweede Kamer. Hiermee komt de regering tegemoet aan de zorgen bij werkgevers over de hoge kosten. Voortaan worden ondernemingen gecompenseerd uit het Algemeen werkloosheidsfonds (Awf). Daar staat alleen wel een verhoging van de Awf-premie tegenover.

Aanvragen en hoogte van de vergoeding

In het wetsvoorstel staat dat het UWV op verzoek van de werkgever een vergoeding kan verstrekken uit het Algemeen werkloosheidsfonds. De hoogte van de vergoeding is maximaal de transitievergoeding waar een werknemer recht op zou hebben op de dag dat de loondoorbetalingsverplichting eindigt na twee jaar ziekte.

Terugwerkende kracht

De vergoeding zou met terugwerkende kracht tot 1 juli 2015 kunnen worden aangevraagd. De verwachting is dat het wetsvoorstel per 1 januari 2018 in werking gaat. We houden je op de hoogte!

Bron: Auxilium en Nu.nl

14-10-2021

De MIA en laadpalen

Lees verder
27-09-2021

Voorgenomen besluiten Prinsjesdag 2021

Lees verder
03-09-2021

Afscheid van de NOW, TVL en andere coronasteun

Lees verder
Blijf op de hoogte