072-5669116

Belastinguitstel aanvragen of verlengen is eenvoudig

Veel ondernemers hebben op dit moment betalingsproblemen door de coronacrisis. Gelukkig is belastinguitstel aanvragen binnen de versoepelde regeling eenvoudiger geworden.

Hoe aan te vragen?

Nadat je een (naheffings-)aanslag hebt ontvangen, kan je via een online formulier in één keer uitstel aanvragen voor het betalen van aanslagen voor de inkomstenbelasting, zorgverzekeringswet, vennootschapsbelasting, loonheffingen en BTW. Voor de overige belastingen moet je per belasting apart aangeven dat je uitstel van betaling wilt.

Verlengen is eenvoudig

Heb je al eerder gebruik gemaakt van uitstel via de coronaregeling? Dan kan je t/m 31 december 2020 een eerdere aanvraag voor bijzonder uitstel van betaling verlengen door hetzelfde formulier nogmaals in te vullen maar nu te kiezen voor verlening i.p.v. aanvragen.

Uitstel is geen afstel

De regeling voor bijzonder uitstel van betaling eindigt op 31 december 2020. Vanaf 1 juli 2021 moet je starten met het aflossen van de opgebouwde belastingschuld. Die aflossing gaat in 36 maandelijkse termijnen. In het voorjaar van 2021 ontvang je hierover een brief van de Belastingdienst met een voorstel voor een betalingsregeling. Probeer ondertussen goed overzicht te houden welke belastingen je nog moet betalen en reserveer daar eventueel al wat geld voor.

Soepele voorwaarden

Als je een aanslag niet op tijd betaalt, geldt normaal gesproken een invorderingsrente van 4% vanaf het moment dat de betaaltermijn is verstreken. Door de huidige omstandigheden is dat tarief tot en met 31 december 2021 verlaagd naar 0,01%. Dit betekent dus dat je tot eind volgend jaar bijna geen rentekosten hoeft te betalen over de belastingschuld die je gaat aflossen.

Wat moet je doen?

Hebben wij al eerder uitstel voor jou aangevraagd? Dan zullen we dit voor je verlengen als je achterstand niet hoger is dan € 20.000. Is jouw schuld hoger opgelopen? Neem dan contact met ons op. Als de achterstand hoger is dan € 20.000 moeten we namelijk kunnen aantonen dat de achterstand voor minimaal 70% wordt veroorzaakt door Corona. Daarnaast is een liquiditeitsprognose en een derdenverklaring nodig waarin wij aangeven of wij verwachten dat de belastingschuld terug betaald kan worden. 

Heb jij niet eerder uitstel aangevraagd, maar heb je daar nu wel behoefte aan? Neem dan zo snel mogelijk contact met ons op. Dan zullen we dit nog voor 31 december 2020 voor je regelen!

03-09-2021

Afscheid van de NOW, TVL en andere coronasteun

Lees verder
29-06-2021

TVL telt niet mee voor omzet NOW 3

Lees verder
21-06-2021

BIK met terugwerkende kracht afgeschaft

Lees verder
Blijf op de hoogte