Vorig bericht
072-5669116

Samen ondernemen?

Laat je nummer achter, dan bellen we!


Bancaire lijfrente beschermd bij faillissement

Vanaf 1 oktober is het onderscheid in faillissementsbescherming tussen de verzekerde en bancaire lijfrente weggenomen. Door een wijziging van de faillissementswet valt ook de bancaire lijfrente vanaf 1 oktober 2012 buiten het faillissement.

Maar hoe zit het bij beslaglegging? Hier wordt onderscheid gemaakt tussen de situatie waarbij de lijfrente al uitkeert en de situatie waarbij de lijfrente in de opbouwfase zit. Gedurende de opbouwfase kan geen beslag worden gelegd op de bancaire lijfrente, maar wel op de verzekerde lijfrente. Zolang het beslag duurt, kan de verzekeringnemer dus niets doen met de lijfrenteverzekering. De verzekeringnemer kan bijvoorbeeld de lijfrente niet omzetten in uitkeringen. Bij een al uitkerende lijfrente kan de curator zowel bij de bank als bij de verzekeraar beslag laten leggen op (een deel van) de uitkeringen. Dit is het deel dat boven de beslagvrije voet ligt. Deze beslagvrije voet is afhankelijk van de gezinssituatie en ligt ruwweg op 90% van de bijstandsnorm.
 

Maak een afspraak
Wij helpen je graag verder met vragen. Je kunt ons bellen op 072-5669116. Of maak een afspraak.

Afspraak maken

Het laatste nieuws in je mailbox? Meld je aan voor onze nieuwsbrief...


 
Nieuws: AVG: Wat moet je zelf aanpassen op je website? Inmiddels is de Wet AVG is een feit. Maar heb jij alle instellingen van je website en nieuwsbrief al op orde?  Lees verder
Contact opnemen Alkmaar: (072) 566 9116

Lisse: (0252) 415 841

Contact
Volgend bericht