Vorig bericht
072-5669116

Samen ondernemen?

Laat je nummer achter, dan bellen we!


Fiscaal vriendelijk schenken aan het goede doel

Fiscaal vriendelijk schenken aan goede doelRecessie of niet, Nederlanders zijn en blijven gulle gevers. In 2009 hebben we met zijn allen zo’n 4,7 miljard euro geschonken. In de wetgeving vinden we diverse regelingen die het schenken aan goede doelen fiscaal stimuleren. Giften aan of door een ANBI (algemene nut beogende instelling) zijn vrijgesteld van schenkbelasting. Daarnaast kennen ook de inkomsten- en vennootschapsbelasting een giftenaftrek die vanaf 2012 wordt verruimd.

In de vennootschapsbelasting verdwijnt de aftrekdrempel van € 227 en wordt de maximale aftrek verhoogd van 10% naar 50% van de winst tot € 100.000 per jaar. Verder wordt een zogenaamde ‘multiplier’ geïntroduceerd. Bedrijven mogen bij een gift aan een culturele instelling het bedrag van de gift voor de fiscale aftrek verhogen met een factor 1,5 en particulieren met een factor 1,25. De multiplier voor bedrijven en particulieren is beperkt tot maximaal € 5.000. Bij een gift aan een culturele instelling van € 5.000 mag dus € 7.500 in aftrek worden gebracht voor de inkomsten- of vennootschapsbelasting! Op deze wijze hoopt de overheid dat particulieren en het bedrijfsleven het financiële gat vullen dat is ontstaan door het dichtdraaien van de subsidiekraan.

Verder wordt geregeld dat vrijwilligers die afzien van hun vrijwilligersbijdrage of van een onkostenvergoeding hiervoor een giftenaftrek in de inkomstenbelasting kunnen claimen. Dus wil je de plaatselijke muziek- of toneelvereniging steunen? Wij kijken graag met je mee wat er fiscaal mogelijk is binnen de Geefwet!

Maak een afspraak
Wij helpen je graag verder met vragen. Je kunt ons bellen op 072-5669116. Of maak een afspraak.

Afspraak maken

Het laatste nieuws in je mailbox? Meld je aan voor onze nieuwsbrief...


 
Nieuws: Prinsjesdag 2018: het hete hangijzer Het is bijna dagelijks in het nieuws: wordt de dividendbelasting afgeschaft of niet? Het kabinet staat nog steeds achter deze maatregel, terwijl de oppositie er fel op tegen is. Lees verder
Contact opnemen Alkmaar: (072) 566 9116

Lisse: (0252) 415 841

Contact
Volgend bericht