Vorig bericht
072-5669116

Samen ondernemen?

Laat je nummer achter, dan bellen we!


Eigen woning forfait en Wet Hillen

Eigen woning forfait en Wet HillenSinds 1 januari 2005 geldt de Wet Hillen. Deze wet houdt in dat de bijtelling op uw inkomen uit hoofde van het eigenwoning forfait niet hoger is, dan de kosten die voor de woning in aftrek worden gebracht. Voor wie zijn hypotheek grotendeels heeft afgelost is verder aflossen vaak aantrekkelijk. Bedraagt het eigenwoning forfait voor een huis bijvoorbeeld € 2.000 en is de hypotheek gelijk aan nul, dan hoef je het eigenwoning forfait niet bij te tellen. Je maakt dan gebruik van de aftrekpost wegens geen of geringe hypotheekschuld.

Het eigenwoningforfait is een percentage van de WOZ-waarde van de woning. Het kabinet heeft in december 2011 besloten dit percentage met maar liefst 10% te verhogen. Het kabinet gaat er hierbij van uit dat de waarde van de woningen gemiddeld met 10% zijn gedaald t.o.v. het voorgaande peiljaar. Een verhoging van het percentage met 10% was dus noodzakelijk om de totale inkomsten voor de overheid gelijk te houden. Het is bekend dat woningen de laatste jaren gemiddeld in waarde zijn gedaald, maar gemeenten wringen zich in allerlei bochten om de WOZ-waarde relatief hoog te houden. Een daling van 10% van de WOZ-waarde van een woning is dan ook zeer onwaarschijnlijk. Het gevolg is dat de bijtelling uit hoofde van het eigenwoning forfait per saldo omhoog zal gaan. Daarmee wordt het steeds interessanter om gebruik te maken van de Wet Hillen.

Maak een afspraak
Wij helpen je graag verder met vragen. Je kunt ons bellen op 072-5669116. Of maak een afspraak.

Afspraak maken

Het laatste nieuws in je mailbox? Meld je aan voor onze nieuwsbrief...


 
Nieuws: Prinsjesdag 2018: het hete hangijzer Het is bijna dagelijks in het nieuws: wordt de dividendbelasting afgeschaft of niet? Het kabinet staat nog steeds achter deze maatregel, terwijl de oppositie er fel op tegen is. Lees verder
Contact opnemen Alkmaar: (072) 566 9116

Lisse: (0252) 415 841

Contact
Volgend bericht