072-5669116

Subsidieregeling elektrische bedrijfswagens

Sinds maart 2021 is de Subsidie voor Emissieloze BedrijfsAuto's (SEBA) beschikbaar. Via de SEBA kan je als ondernemer een subsidie krijgen van 10% op de aanschafprijs van een elektrische bedrijfsauto tot een maximum van € 5.000. Hoe dat werkt en aan welke voorwaarden je moet voldoen, leggen we in dit artikel uit.

Waarom de SEBA?

Hiermee stimuleert de overheid bedrijven en non-profits om over te stappen naar een elektrische bestelauto. Dit is belangrijk omdat het aantal milieuzones snel groeit. Vanaf 2025 kunnen Nederlandse steden zelfs een nul-emissiezone invoeren voor goederenvervoer binnen de stad. Het wordt dus steeds lastiger om met een dieselbestelauto bij je klanten te komen.

Wat houdt de regeling in?

Sinds maart 2021 kan je als bedrijf 10% subsidie krijgen op de aanschaf van een nieuwe elektrische bedrijfswagen, met een maximum van € 5.000. De regeling geldt voor nieuwe, niet-geregistreerde elektrische bedrijfswagens met voertuigcode N1 en N2 tot 4.250 kg, die bestemd zijn voor goederenvervoer. De SEBA-subsidieregeling geldt tot en met 31 december 2025.

De belangrijkste voorwaarden

Om in aanmerking te komen voor de SEBA-regeling moet je aan een aantal voorwaarden voldoen. We zetten de belangrijkste op een rij:

  • Op het moment dat je de subsidieaanvraag indient, mag de koop- of financial leaseovereenkomst nog niet definitief zijn.
  • De bedrijfsauto is nieuw en heeft een netto catalogusprijs of verkoopprijs van € 20.000 of meer.
  • De bedrijfswagen is volledig elektrisch. Hybride voertuigen zijn uitgesloten.
  • De bedrijfswagen valt onder voertuigcode N1 of N2 tot 4.250 kg en is alleen bestemd voor goederenvervoer. Personenvervoer is uitgesloten van de regeling.
  • Het accupakket mag geen lood bevatten.
  • De bestelauto moet minimaal 3 jaar op naam staan.
  • De auto moet voorkomen op de lijst met modellen die de RVO heeft samengesteld. Die lijst is te vinden op de website van de RVO.

Alle overige voorwaarden vind je ook op de website van het RVO.

SEBA-subsidie aanvragen

SEBA aanvragen doe je via deze pagina van de RVO. Om in te loggen op het aanvraagportaal heb je E-Herkenning niveau 2+ nodig of een hoger niveau mét de juiste machtiging.

Wil jij graag van deze subsidie profiteren, maar heb je geen idee waar te beginnen? Laat het ons weten, we helpen je graag met de aanvraag! Zorg dat je koopcontract nog niet definitief is, want alleen dan kan je de aanvraag doen.

Doe de aanvraag op tijd

De SEBA-regeling loopt tot en met 31 december 2025. In totaal is er 185 miljoen euro beschikbaar, verdeeld over de verschillende jaren. Voor 2021 is er 22 miljoen beschikbaar. Je kan de subsidie aanvragen zolang er geld beschikbaar is. Zorg dus dat je er op tijd bij bent, want op = op!

26-09-2022

Prinsjesdag Special 2022

Lees verder
27-05-2022

Doorbetaald ouderschapsverlof ook voor DGA’s

Lees verder
14-02-2022

NOW 8 nu aan te vragen

Lees verder
highlight dsc08589-thumb.jpg

E-herkenning, veilig communiceren met het UWV

Lees verder
Blijf op de hoogte