072-5669116

E-herkenning, veilig communiceren met het UWV

Het zal je niet ontgaan zijn dat er op allerlei niveaus gevaar dreigt van hackers, malware en andere digitale aanvallen. Dit geldt ook voor de data die ondernemers uitwisselen met het UWV. Voorheen gebeurde dat via een gebruikersnaam en wachtwoord. Maar de overheid heeft bepaald dat het UWV niet voldoet aan de vereiste voorwaarden qua beveiligingsniveau.

Hoger beveiligingsniveau

Sinds 1 november 2019 werkt het UWV via een hoger beveiligde sleutel, het zogeheten EH3+ niveau. Om op dit niveau met het UWV te kunnen communiceren, heb je als werkgever E-herkenning nodig. Deze E-herkenning heb je onder andere nodig voor het aanvragen van de ziektewet uitkering, ziek uitdienst melding of WAZO uitkering aanvraag. Bij BG accountants hebben wij ons beveiligingsniveau al verhoogd naar EH3+.

Consequenties voor ondernemers

Voor jou als ondernemer zijn er 2 mogelijkheden om E-herkenning aan te vragen: zelf aanvragen of uitbesteden aan BG accountants.

  • Zelf aanvragen

Wil je zelf de administratie met betrekking tot het UWV verwerken? Dan moet je een beveiligingsniveau van minimaal EH3+ aanvragen. De kosten hiervoor zijn terug te vinden via deze link; https://eherkenning.nl/leveranciersoverzicht.

  • Uitbesteden aan BG Accountants

Wil je dat wij de administratie met betrekking tot het UWV voor je regelen? Dan zullen wij ook de aanvraag verzorgen. Dit gaat via een ketenmachtiging. Neem contact met ons op voor de kosten en de procedure.

Doe de aanvraag op tijd

Welke optie je ook kiest, zorg dat je het op tijd geregeld hebt. Doe je dit pas op het moment dat je het UWV nodig hebt, dan riskeer je een boete. De aanvraag brengt namelijk altijd verwerkingstijd met zich mee en dan ben je mogelijk te laat met je melding bij het UWV.

Voor de duidelijkheid: of je het nu zelf regelt of ons machtigt, het zal altijd meer kosten dan nu het geval is. Maar daarentegen zijn jouw vertrouwelijke gegevens beter beveiligd en dat is ook wat waard!

02-12-2022

Eindejaarstips 2022

Lees verder
02-11-2022

Afscheid van de Jubelton

Lees verder
26-09-2022

Prinsjesdag Special 2022

Lees verder
Blijf op de hoogte