072-5669116

Het loket van de TVL gaat weer open

Eigenlijk is sinds 1 oktober 2021 de stekker uit alle corona steunmaatregelen getrokken. Maar omdat het virus weer oplaait en de maatregelen aangescherpt worden, heeft het kabinet besloten om het loket voor de Tegemoetkoming Vaste Lasten (TVL) weer open te zetten.

Nog niet alles bekend

Wanneer ondernemers weer een aanvraag kunnen doen is nog niet bekend, omdat er eerst groen licht moet zijn van de Europese Commissie. Duidelijk is wel dat de TVL in het vierde kwartaal van 2021 open staat voor alle sectoren, dus niet alleen voor de horeca en detailhandel.

Waar moet je aan voldoen?

De belangrijkste eisen om een aanvraag te kunnen doen zijn:

  • Minimaal 30% omzetverlies in het 4e kwartaal in vergelijking met (naar keuze) het 4e kwartaal van 2019 of het 1e kwartaal van 2020
  • Maximaal 85% van de kosten worden vergoed, de subsidie is minimaal € 1.500 en maximaal € 250.000.
  • De onderneming stond op of voor 30 juni 2020 ingeschreven bij de KvK
  • Je mag niet al meer dan € 1,8 miljoen aan TVL-steun hebben ontvangen (het zogenaamde staatssteunplafond)

De aanvraag wordt niet automatisch verlengd als je eerder TVL aangevraagd hebt. Je kan de TVL zelf aanvragen via de RVO of door ons aan laten vragen. Aanvragen kan alleen met eHerkenning vanaf niveau 3 of DigiD.

Overige corona steunmaatregelen

Naast de heropening van de TVL komt er ook extra ondersteuning voor de evenementensector, de culturele sector en de sportsector. Daarnaast kan je onder voorwaarden nog steeds uitstel van belastingbetaling aanvragen. De NOW komt (voorlopig) nog niet terug. Het kabinet vindt namelijk dat er nog te veel nadelen kleven aan deze ‘grof opgezette’ regeling. Wel zullen ze voorbereidingen treffen om de NOW snel weer open te stellen als dat nodig blijkt te zijn. We houden je uiteraard op de hoogte!

05-06-2023

Welkom nieuwe collega! Deel 2- sociaal

Lees verder
05-06-2023

Welkom nieuwe collega! Deel 1- praktisch

Lees verder
23-05-2023

Definitieve berekening NOW 5 en 6

Lees verder
highlight plenaire-zaall-tweede-kamer-thumb.jpg

Afscheid van de NOW, TVL en andere coronasteun

Lees verder
Blijf op de hoogte