Vorige pagina
072-5669116

Neem contact met ons op

Vul het formulier in. Wij nemen zo snel mogelijk contact met je op!

Inkomstenbelasting en vennootschapsbelasting

Elke inwoner van Nederland moet belasting betalen over zijn inkomen. Maar ook een B.V. moet belasting betalen over de behaalde winst. Hoe zorg je ervoor dat die belasting zo laag mogelijk blijft?

Inkomstenbelasting

Iedereen moet over zijn inkomen belasting afdragen, dit heet inkomstenbelasting. In veel gevallen wordt er bij de uitkering van je inkomen al belasting ingehouden. Maar vaak zijn er nog fiscale aftrekposten zoals hypotheekrente eigen woning, lijfrente of studiekosten die je in mindering mag brengen over dit belastbaar inkomen.

Wij verzorgen graag je aangifte inkomstenbelasting om zo het meeste fiscale voordeel te behalen. Zo kunnen we bijvoorbeeld "middeling” toepassen over het inkomen van een aantal jaren, soms leidt dit tot een extra teruggave. Voor ondernemers die werken vanuit een eenmanszaak, maatschap of V.O.F. zijn er extra regelingen (zoals willekeurige afschrijvingen of investeringsaftrek) toe te passen om de belastingdruk voor je te verlagen, je wilt immers altijd zo min mogelijk belasting betalen!

Vennootschapsbelasting

Een B.V. moet over de behaalde fiscale winst ook belasting betalen. Dit heet vennootschapsbelasting. Ook hier zijn diverse aftrekposten te benutten om minder belasting te betalen. Zoals het toepassen van willekeurige afschrijvingen, investeringsaftrek, maar ook het toepassen van het verlaagde tarief. Wij adviseren je hier graag in!

Vragen?
Heb je vragen over dit onderwerp of wil je meer weten? Bel Joost of Pascal op 072-5669116 of stuur ons een e-mail.

Email sturen

 
Nieuws: Prinsjesdag 2018: het hete hangijzer Het is bijna dagelijks in het nieuws: wordt de dividendbelasting afgeschaft of niet? Het kabinet staat nog steeds achter deze maatregel, terwijl de oppositie er fel op tegen is. Lees verder
Contact opnemen Alkmaar: (072) 566 9116

Lisse: (0252) 415 841

Contact
Volgende pagina