072-5669116

Inkomstenbelasting en vennootschapsbelasting

Elke inwoner van Nederland moet belasting betalen over zijn inkomen. Maar ook een B.V. moet belasting betalen over de behaalde winst. Hoe zorg je ervoor dat die belasting zo laag mogelijk blijft?

Inkomstenbelasting

Iedereen moet over zijn inkomen belasting afdragen, dit heet inkomstenbelasting. In veel gevallen wordt er bij de uitkering van je inkomen al belasting ingehouden. Maar vaak zijn er nog fiscale aftrekposten zoals hypotheekrente eigen woning, lijfrente of studiekosten die je in mindering mag brengen over dit belastbaar inkomen.

Wij verzorgen graag je aangifte inkomstenbelasting om zo het meeste fiscale voordeel te behalen. Zo kunnen we bijvoorbeeld "middeling" toepassen over het inkomen van een aantal jaren, soms leidt dit tot een extra teruggave. Voor ondernemers die werken vanuit een eenmanszaak, maatschap of V.O.F. zijn er extra regelingen (zoals willekeurige afschrijvingen of investeringsaftrek) toe te passen om de belastingdruk voor je te verlagen, je wilt immers altijd zo min mogelijk belasting betalen!

Vennootschapsbelasting

Een B.V. moet over de behaalde fiscale winst ook belasting betalen. Dit heet vennootschapsbelasting. Ook hier zijn diverse aftrekposten te benutten om minder belasting te betalen. Zoals het toepassen van willekeurige afschrijvingen, investeringsaftrek, maar ook het toepassen van het verlaagde tarief. Wij adviseren je hier graag in!

Blijf op de hoogte