Vorig bericht
072-5669116

Samen ondernemen?

Laat je nummer achter, dan bellen we!


Zorg voor een sluitende rittenadministratie

Rij jij in een auto van de zaak, dan moet je een percentage van de catalogusprijs van de auto bij jouw inkomen tellen. Als je per jaar minder dan 500 privékilometers met de auto rijdt, hoef je geen belasting te betalen. Dat lukt alleen als je een gedetailleerde rittenadministratie bijhoudt. De Belastingdienst eist dat je per rit begin- en eindstand van de kilometerteller vastlegt, de datum waarop is gereden, het vertrek- en aankomstadres, of de rit zakelijk of privé is en de route als je van de gebruikelijke route afwijkt. 

Achteraf opstellen rittenadministratie mag niet

Je zou in de verleiding kunnen komen om de rittenadministratie achteraf op te stellen om zo onder de grens van 500 privékilometers te blijven. Dit is echter niet toegestaan. De kans dat een achteraf in elkaar gezette administratie wordt doorgeprikt is groot. De Belastingdienst kijkt of de kilometerstanden overeen komen met de Nationale Autopas, met de garagenota’s en de data waarop is getankt. Dat is nog lang niet alles. De Belastingdienst maakt zelf foto’s op plaatsen die doorgaans niet zakelijk worden bezocht, zoals pretparken, meubelboulevards en bepaalde grensovergangen. Ook beschikt de Belastingdienst over de gegevens die de politie met automatische kentekenherkenning (ANPR) verzamelt. Ook verkeersboetes komen in jouw dossier terecht. Alle beschikbare gegevens worden vergeleken met jouw agenda en rittenadministratie. 

Zijn er verschillen die jij niet kunt verklaren, dan moet je alsnog belasting betalen. De belasting wordt verhoogd met een boete van tenminste 50%, die kan oplopen tot 100% van de te weinig betaalde belasting.

Maak een afspraak
Wij helpen je graag verder met vragen. Je kunt ons bellen op 072-5669116. Of maak een afspraak.

Afspraak maken

Het laatste nieuws in je mailbox? Meld je aan voor onze nieuwsbrief...


 
Nieuws: Prinsjesdag 2018: het hete hangijzer Het is bijna dagelijks in het nieuws: wordt de dividendbelasting afgeschaft of niet? Het kabinet staat nog steeds achter deze maatregel, terwijl de oppositie er fel op tegen is. Lees verder
Contact opnemen Alkmaar: (072) 566 9116

Lisse: (0252) 415 841

Contact
Volgend bericht