Vorig bericht
072-5669116

Samen ondernemen?

Laat je nummer achter, dan bellen we!


Zet een studerend kind op de loonlijst

Je kind laten studeren is nogal een kostenpost. Je wilt natuurlijk het beste voor ze, maar dan is een slimme oplossing om de kosten te drukken altijd welkom. Vandaar deze tip: betrek je studerende kinderen bij jouw BV en zet ze op de loonlijst. Zo doen ze alvast wat werkervaring op en wordt hun salaris een aftrekpost voor de BV. Een win-win situatie dus!

Meewerken in het bedrijf

Heb je studerende kinderen? Dan kan het heel aantrekkelijk zijn om hen parttime op de loonlijst te zetten! Over de eerste € 7.000 loon betaalt hij of zij dan geen belasting vanwege de algemene heffingskorting en arbeidskorting. En dat loon kan jij als bedrijfskosten opvoeren. Dat is een fiscaal aftrekbare studietoelage van bijna € 600 in de maand!

Extra voordelen

Naast een salaris kun je ook de studiekosten van jouw kinderen vergoeden. Het moet dan wel om een beroepsopleiding gaan zoals een MBO of HBO opleiding. De studie hoeft geen directe relatie te hebben met jouw bedrijfsactiviteiten. Als je zoon of dochter studiefinanciering ontvangt moet dat wel verrekend worden.

Krijgt je kind salaris uit de onderneming? Dan valt hij of zij ook onder de WKR en kan je (binnen de vrije ruimte) nog extra belastingvrije verstrekkingen doen. Je zou zelfs kunnen denken aan een kleine auto voor jouw kinderen. De fiscale bijtelling is niet hoog en dus is dat gunstiger dan privé een auto aanschaffen.

Houd het reëel

Het is natuurlijk verdacht voor de belastinginspecteur als er ineens kinderen op de loonlijst verschijnen. Zorg dus dat je jouw kinderen écht (part-time) aan het werk zet. Laat ze meehelpen op het secretariaat, pakketjes rondbrengen of de administratie bijhouden. Blijf ook reëel wat betreft de hoogte van het salaris zodat je niet in de problemen komt met de Belastinginspectie of studiefinanciering.

Maak een afspraak
Wij helpen je graag verder met vragen. Je kunt ons bellen op 072-5669116. Of maak een afspraak.

Afspraak maken

Het laatste nieuws in je mailbox? Meld je aan voor onze nieuwsbrief...


 
Nieuws: Prinsjesdag 2018: het hete hangijzer Het is bijna dagelijks in het nieuws: wordt de dividendbelasting afgeschaft of niet? Het kabinet staat nog steeds achter deze maatregel, terwijl de oppositie er fel op tegen is. Lees verder
Contact opnemen Alkmaar: (072) 566 9116

Lisse: (0252) 415 841

Contact
Volgend bericht