072-5669116

Zet een studerend kind op de loonlijst

Je kind laten studeren is nogal een kostenpost. Je wilt natuurlijk het beste voor ze, maar dan is een slimme oplossing om de kosten te drukken altijd welkom. Vandaar deze tip: betrek je studerende kinderen bij jouw BV en zet ze op de loonlijst. Zo doen ze alvast wat werkervaring op en wordt hun salaris een aftrekpost voor de BV. Een win-win situatie dus!

Meewerken in het bedrijf

Heb je studerende kinderen? Dan kan het heel aantrekkelijk zijn om hen parttime op de loonlijst te zetten! Over de eerste € 7.000 loon betaalt hij of zij dan geen belasting vanwege de algemene heffingskorting en arbeidskorting. En dat loon kan jij als bedrijfskosten opvoeren. Dat is een fiscaal aftrekbare studietoelage van bijna € 600 in de maand!

Extra voordelen

Naast een salaris kun je ook de studiekosten van jouw kinderen vergoeden. Het moet dan wel om een beroepsopleiding gaan zoals een MBO of HBO opleiding. De studie hoeft geen directe relatie te hebben met jouw bedrijfsactiviteiten. Als je zoon of dochter studiefinanciering ontvangt moet dat wel verrekend worden.

Krijgt je kind salaris uit de onderneming? Dan valt hij of zij ook onder de WKR en kan je (binnen de vrije ruimte) nog extra belastingvrije verstrekkingen doen. Je zou zelfs kunnen denken aan een kleine auto voor jouw kinderen. De fiscale bijtelling is niet hoog en dus is dat gunstiger dan privé een auto aanschaffen.

Houd het reëel

Het is natuurlijk verdacht voor de belastinginspecteur als er ineens kinderen op de loonlijst verschijnen. Zorg dus dat je jouw kinderen écht (part-time) aan het werk zet. Laat ze meehelpen op het secretariaat, pakketjes rondbrengen of de administratie bijhouden. Blijf ook reëel wat betreft de hoogte van het salaris zodat je niet in de problemen komt met de Belastinginspectie of studiefinanciering.

03-04-2024

Flexibele arbeidsvoorwaarden, een mooie troef!

Lees verder
15-02-2024

Rouwverlof is maatwerk

Lees verder
11-12-2023

Eindejaarstips 2023

Lees verder
Blijf op de hoogte