Vorig bericht
072-5669116

Samen ondernemen?

Laat je nummer achter, dan bellen we!


Eerste kamer stemt in met Wet Werk en Zekerheid

De Eerste Kamer heeft ingestemd met de Wet Werk  en Zekerheid. Deze wet geeft tijdelijke werknemers meer rechten. 

De maatregelen in deze wet zijn bedoeld om een tweedeling tussen vaste en tijdelijke werknemers tegen te gaan. En om te zorgen voor meer doorstroming op de arbeidsmarkt. Zo wordt de maximale duur van de WW stapsgewijs in een periode van 3 jaar ingekort tot 24 maanden. Deze maatregel gaat in op 1 januari 2016. Andere maatregelen gaan al in op 1 januari of of 1 juli 2015.                            

Enkele maatregelen uit de Wet Werk en Zekerheid die belangrijk zijn voor werkgevers:

Vanaf 1 januari 2015 mag er geen proeftijd meer worden opgenomen in tijdelijke contracten van maximaal 6 maanden, ongeacht de cao. Ook in een aansluitend contract mag geen proeftijd staan.  Bij opvolgende contracten moet je de werknemer vanaf 1 juli 2015 na 2 jaar (dat is nu na 3 jaar) een vast dienstverband aanbieden.

Vanaf 1 juli 2015 geldt er ook een vaste route voor ontslag: ontslag om bedrijfseconomische redenen of wegens langdurige arbeidsongeschiktheid gaat via UWV.  Ontslag om andere redenen gaat via de kantonrechter. 

Vanaf 1 juli 2015 is het ook verplicht om bij ontslag een transitievergoeding te betalen aan de werknemer. De werknemer kan deze vergoeding gebruiken voor scholing voor bijvoorbeeld een andere baan of beroep. Voorwaarde is wel dat de werknemer ten minste 2 jaar in dienst is geweest.

Maak een afspraak
Wij helpen je graag verder met vragen. Je kunt ons bellen op 072-5669116. Of maak een afspraak.

Afspraak maken

Het laatste nieuws in je mailbox? Meld je aan voor onze nieuwsbrief...


 
Nieuws: Prinsjesdag 2018: het hete hangijzer Het is bijna dagelijks in het nieuws: wordt de dividendbelasting afgeschaft of niet? Het kabinet staat nog steeds achter deze maatregel, terwijl de oppositie er fel op tegen is. Lees verder
Contact opnemen Alkmaar: (072) 566 9116

Lisse: (0252) 415 841

Contact
Volgend bericht