Vorig bericht
072-5669116

Samen ondernemen?

Laat je nummer achter, dan bellen we!


Waadi gewijzigd

Per 1 juli is de Wet Allocatie Arbeidskrachten door Intermediairs (Waadi) gewijzigd. Enkele jaren geleden is deze wet ingevoerd om uitzendkrachten te beschermen tegen malafide uitzendbureaus. De wetswijziging heeft gevolgen voor zowel ondernemingen die arbeidskrachten ter beschikking stellen als ondernemingen die arbeidskrachten inlenen.

Iedere onderneming of rechtspersoon die arbeidskrachten ter beschikking stelt, moet dit vanaf 1 juli 2012 registreren in het Handelsregister van de Kamer van Koophandel. Dit geldt voor zowel ondernemers die bedrijfsmatig arbeidskrachten ter beschikking stellen (bijv. uitzendbureaus en payrolling bedrijven) als voor ondernemers die dit niet bedrijfsmatig doen. Niet bedrijfsmatig wil zeggen dat het ter beschikking stellen van personeel niet tot de kernactiviteit van het bedrijf behoort.

Als aan de registratieplicht niet voldaan wordt, dan riskeert het uitlenend bedrijf een boete van € 12.000 per arbeidskracht, die bij herhaling zelfs kan oplopen tot € 76.000. Ook het inlenende bedrijf is in dat geval een boete verschuldigd!

Leen je personeel in, dan is het van belang dat je vooraf nagaat of het uitlenend bedrijf zich heeft geregistreerd bij de KvK. Mocht je incidenteel personeel ter beschikking stellen, dan raden wij je aan om zo snel mogelijk de inschrijving in het handelsregister aan te laten passen.
 

Maak een afspraak
Wij helpen je graag verder met vragen. Je kunt ons bellen op 072-5669116. Of maak een afspraak.

Afspraak maken

Het laatste nieuws in je mailbox? Meld je aan voor onze nieuwsbrief...


 
Nieuws: Prinsjesdag 2018: het hete hangijzer Het is bijna dagelijks in het nieuws: wordt de dividendbelasting afgeschaft of niet? Het kabinet staat nog steeds achter deze maatregel, terwijl de oppositie er fel op tegen is. Lees verder
Contact opnemen Alkmaar: (072) 566 9116

Lisse: (0252) 415 841

Contact
Volgend bericht