072-5669116

Veranderingen in het minimumloon

Op 1 juli zijn de nieuwe bedragen voor het minimumloon weer ingegaan. Maar het systeem van minimumjeugdloon gaat veranderen per 1 juli 2017. Het wordt in stappen afgeschaft vanaf 21 jaar. Jongeren gaan dan een volwaardig salaris ontvangen.

Jongeren verdienen een eerlijke kans in de samenleving. Het kabinet en de sociale partners vinden dat daar een fatsoenlijk loon bij hoort. Het huidige systeem past niet meer bij de arbeidsmarkt- en inkomenspositie van werkende jongeren. Bovendien loopt Nederland ook internationaal uit de pas.

De komende jaren gaat het minimumjeugdloon daarom in stappen omhoog, zodat jongeren van 21 het minimumloon (WML) gaan verdienen. Het loon van jongeren van 18, 19 en 20 zal meestijgen zodat de verschillende leeftijden geen rol gaan spelen bij het aannemen van mensen.

Daarnaast wordt de stukloonbepaling aangepast. Betaling op basis van stukloon kan dan nog wel, maar werknemers gaan ook minimaal het WML verdienen. Ten slotte krijgen werkgevers en werknemers nog wel de mogelijkheid om voor seizoensgebonden werk bij de CAO een uitzondering te maken.

De nieuwe bedragen die 1 juli zijn ingegaan, vind je hier: minimumloon

03-04-2024

Flexibele arbeidsvoorwaarden, een mooie troef!

Lees verder
15-02-2024

Rouwverlof is maatwerk

Lees verder
11-12-2023

Eindejaarstips 2023

Lees verder
Blijf op de hoogte