072-5669116

Eén inlogcode voor UWV, Belastingdienst en KvK vanaf 1 oktober 2017

Goed nieuws voor ondernemers. Want vanaf 1 oktober kun je met één inlogmiddel wijzigingen doorvoeren of informatie aanleveren bij verschillende overheidsinstanties. Het systeem heet eHerkenning en wordt al langer gebruikt door intermediairs. De verdere introductie van dit systeem moet het ondernemers makkelijker maken.

Op dit moment moet een ondernemer nog bij iedere overheidsinstantie inloggen met een aparte gebruikersnaam en wachtwoord om administratieve zaken door te voeren. Maar vanaf 1 oktober 2017 kunnen ondernemers gefaseerd gebruik gaan maken van eHerkenning. Met dit inlogsysteem heb je toegang tot onder andere het UWV, RDW, de Kamer van Koophandel en de Belastingdienst. 

eHerkenning kun je dan inloggen om zakelijke wijzigingen door te voeren, zoals:

  • de aangifte omzetbelasting bij de Belastingdienst
  • het doorgeven van wijzigingen in het Handelsregister
  • documenten digitaal ondertekenen in plaats van fysiek
  • het op bedrijfsnaam zetten van een voertuig bij de Rijksdienst voor Wegverkeer (RDW)
  • verzuimmeldingen van personeel doorgeven aan het UWV
  • ontslagaanvragen indienen bij het UWV

De Minister van Economische Zaken zet zich in om het ondernemers makkelijker te maken als het gaat om regeldruk en lastendruk. Met eHerkenning wordt het regelen van administratieve zaken makkelijker en veiliger gemaakt. En dat levert tijds- en kostenbesparing voor ondernemers op.

BG is gecertificeerd voor eHerkenning en regelt al lange tijd administratieve taken voor jou als klant via dit systeem. Zo heb je de zekerheid dat jouw gegevens veilig en snel bij de overheidsinstanties terecht komen!

03-04-2024

Flexibele arbeidsvoorwaarden, een mooie troef!

Lees verder
15-02-2024

Rouwverlof is maatwerk

Lees verder
11-12-2023

Eindejaarstips 2023

Lees verder
Blijf op de hoogte