072-5669116

UPDATE: uitwerking corona maatregelen

Hoe langer deze situatie duurt, hoe langer het lijstje wordt met ondernemers die in de problemen raken. Sinds de aanscherping van de regels, zien ook veel klanten die een zogenaamd 'contact beroep' uitoefenen - denk aan kappers, schoonheidsspecialisten en fysiotherapeuten - hun inkomsten verdampen. 

Gelukkig wordt er hard gewerkt aan de uitvoering van de compensatie maatregelen. Nog niet alles is duidelijk, maar er zijn wel een aantal regelingen verder uitgewerkt. Wij zetten de nieuwe informatie voor je op een rij.
 

Aanvragen bijstandsverlening 

Zoals bekend, kunnen ZZP-ers die in de financiële problemen zijn gekomen een uitkering aanvragen bij de gemeente. De naam van deze nieuwe regeling is 'Tijdelijke overbruggingsregeling zelfstandig ondernemers' (Tozo). Voor het aanvragen van de Tozo in de gemeente Alkmaar kun je hier terecht: https://www.haltewerk.nl/footer-menu/nieuws/detail/coronavirus-extra-steun-voor-ondernemers/
Hier kan je ook lezen aan welke voorwaarden je moet voldoen om in aanmerking te komen voor deze regeling.

Ondernemers uit de Bollenstreek kunnen hier terecht: https://www.isdbollenstreek.nl/Home/Nieuws/Nieuws/Extra_ondersteuning_voor_ZZP_ers
 

Bijstandsverlening ook voor DGA? 

Ben je DGA (Directeur Groot Aandeelhouder) en heb je een meerderheidsbelang van >51% van de aandelen? En kom jij ook in de problemen door het coronavirus? Dan heb je wellicht recht op bijstand. Helaas is de communicatie over de rechten van de DGA nog niet duidelijk en is er opheldering gevraagd bij het ministerie. 

Lees goed wat de voorwaarden zijn op de site van de gemeente waar je woont. Er zijn namelijk verschillende vormen van financiering. Zoals een tijdelijke aanvulling op je inkomen of een bedrijfskapitaal, vaak in de vorm van een lening.
 

Toch geen E-herkenning nodig

In tegenstelling tot eerdere berichten is er toch geen E-herkenning nodig voor het aanvragen van de NOW (Noodmaatregel Overbrugging Werkgelegenheid). Aanvragen doe je met je loonheffingsnummer. Je kunt op dit moment nog geen aanvraag indienen, maar op korte termijn komen er meer details beschikbaar. 
 

Aangifte loonheffing

Let op: heb je je aangifte loonheffing nog niet verstuurd naar de Belastingdienst? Doe dit dan snel, want het UWV heeft die gegevens straks nodig voor de NOW-aanvraag. Uiteraard kan je wel uitstel van betaling aanvragen voor de loonheffing. Wij zullen begin volgende week de aangifte loonheffing al doen voor onze klanten. Voor oproepkrachten zullen we de ingeroosterde uren of gemiddelde uren opnemen zodat deze worden opgenomen in de aangifte en dus worden meegenomen in de loonsom voor de NOW.
 

Uitstel pas na naheffingsaanslag

Om het nog ingewikkelder te maken, kan je pas uitstel van betaling aanvragen wanneer er een aanslag is opgelegd. Voor de loonbelasting en omzetbelasting moet je dus eerst de naheffingsaanslag afwachten.
 

Compensatie van € 4.000 aanvragen kan vanaf nu

Speciaal voor ondernemers die hun omzet na de crisis niet of nauwelijks kunnen inhalen, is er een vaste tegemoetkoming van € 4.000. Het gaat bijvoorbeeld om de horeca, de cultuursector, de reisbranche en de zogenaamde 'contact beroepen'. Vanaf vandaag 17 uur is het mogelijk om de compensatie van € 4.000 aan te vragen. Dat kan je hier doen via E-herkenning of je DigiD. Op deze site staat uitgebreid beschreven wat je nodig hebt om de aanvraag te doen. Uiteraard kunnen wij dit ook voor je regelen. Stuur ons dan een mail met je DigiD of E-herkenning en dan maken we het volgende week voor je in orde.

Je hebt drie maanden de tijd om de aanvraag te doen, maar we weten dat veel ondernemers met smart op hun tegemoetkoming zitten te wachten, dus dit wilden we je niet onthouden! 

 

14-10-2021

De MIA en laadpalen

Lees verder
27-09-2021

Voorgenomen besluiten Prinsjesdag 2021

Lees verder
03-09-2021

Afscheid van de NOW, TVL en andere coronasteun

Lees verder
Blijf op de hoogte