Vorig bericht
072-5669116

Samen ondernemen?

Laat je nummer achter, dan bellen we!


Vraag en antwoord verlaagde BTW

Het btw-tarief voor renovatie en verbouwingen van woningen ouder dan twee jaar is tijdelijk verlaagd naar 6%. Zo’n maatregel werd ook al in 2010 genomen, maar heeft toen onvoldoende huizenbezitters tot investeren overgehaald. De nieuwe regeling is daarom ruimer opgezet dan de voorgaande.

Het lage 6%-tarief is van toepassing op de arbeidskosten bij alle renovatie- en
herstelwerkzaamheden in en aan een woning.Daarnaast geldt het lage btw-tarief nu ook voor de arbeidskosten van hoveniers bij het aanleggen en onderhoud van tuinen én voor het ontwerpen en vervaardigen van bouwtekeningen door architecten mits zij de renovatie van de woning begeleiden. Onder bepaalde voorwaarden geldt de verlaging ook voor werkzaamheden aan een woonboot of woonwagen. Voor de gebruikte materialen blijft het normale tarief van 21% van kracht.

Het verlaagde tarief mag worden toegepast als de werkzaamheden zijn afgerond op of na 1 maart 2013 en vóór 1 maart 2014. Dit betekent dat als er in die periode deelfacturen worden uitgereikt maar de werkzaamheden pas worden afgerond in maart 2014 of later, het algemene (hoge) btw-tarief ook van toepassing is op die deelfacturen.

Zijn er vóór 1 maart 2013 deelfacturen met toepassing van het algemene btw-tarief van 21% uitgereikt en zijn de werkzaamheden afgerond in de periode ná 28 februari 2013 en voor 1 maart 2014, dan mag op de definitieve factuur het lage btw-tarief worden toegepast. Een goede planning en afstemming met de uitvoerder kan dus een besparing van 15% over de arbeidskosten opleveren!

Omdat er in de praktijk nog veel vragen over de toepassing van de verlaagde BTW naar boven kwamen, heeft de rijksoverheid deze beantwoord in een uitgebreid document dat hier te raadplegen is: https://www.rijksoverheid.nl/documenten-en-publicaties/publicaties/2013/05/22/vragen-en-antwoorden-over-verlaagd-btw-tarief-op-arbeidskosten-bij-renovatie-en-herstel-van-woningen.html

Maak een afspraak
Wij helpen je graag verder met vragen. Je kunt ons bellen op 072-5669116. Of maak een afspraak.

Afspraak maken

Het laatste nieuws in je mailbox? Meld je aan voor onze nieuwsbrief...


 
Nieuws: Prinsjesdag 2018: het hete hangijzer Het is bijna dagelijks in het nieuws: wordt de dividendbelasting afgeschaft of niet? Het kabinet staat nog steeds achter deze maatregel, terwijl de oppositie er fel op tegen is. Lees verder
Contact opnemen Alkmaar: (072) 566 9116

Lisse: (0252) 415 841

Contact
Volgend bericht