072-5669116

Tips en links met een overzicht van de noodmaatregelen

Iedereen is in afwachting van de verdere uitwerking van het nieuwe noodpakket aan maatregelen. Helaas is nog niet bekend wanneer de noodregeling voor de werktijdverkorting in gaat. Ondertussen ontstaan er wel vragen. We zetten wat handige tips en links met meer informatie voor je op een rij.
 

E-herkenning noodzakelijk voor aanvraag WTV

Zoals je in ons artikel UPDATE, pakket noodmaatregelen voor ondernemers kunt lezen, is de overheid bezig om de regeling voor WTV (Werktijdverkorting) te vereenvoudigen. Voor het aanvragen van de nieuwe Noodmaatregel Overbrugging voor Werkgelegenheid (NOW) is E-herkenning nodig. Heb je dit nog niet aangevraagd? Regel dit dan alvast in afwachting van de NOW, of laat ons het voor je aanvragen. Meer informatie over E-herkenning, lees je in dit artikel.

Vragen over de WTV en NOW

De overheid is hard bezig met de nadere uitwerking van de Noodmaatregel Overbrugging voor Werkgelegenheid (NOW). Maar veel ondernemers hebben in de tussentijd vragen over de WTV of de nieuwe NOW. Antwoord op veelgestelde vragen vind je bij onze juridische raadgever Auxilium. Mocht je na het lezen van deze informatie nog vragen hebben, dan staan wij voor je klaar! 

Nu direct uitstel van belasting 

De Belastingdienst geeft ondernemers die uitstel van hun belastingen aanvragen vanwege de coronacrisis, nu direct drie maanden uitstel zonder dat je bewijs mee hoeft te sturen. Voorheen moest je een verklaring van een deskundige meesturen, maar die eis is nu geschrapt. Het uitstel gaat dus direct in als je aanvraag binnen is. Alleen als je langer dan drie maanden uitstel wilt, dan is een derdenverklaring wel verplicht. Meer informatie over de aanvraag vind je op de website van de Belastingdienst.  

Overzicht van alle maatregelen

Bij de Kamer van Koophandel vind je een goed overzicht van alle regelingen voor ondernemers. Bekijk hier het overzicht van de noodmaatregelen bij de KvK.

Samen Ondernemen

Wij zijn blij te zien dat ook banken hun betalingseisen aanpassen. Informeer bij jouw bank wat er mogelijk is als je zelf in de problemen komt. Of lees ons artikel Financieringsproblemen het hoofd bieden. Wees ook als ondernemers onderling een beetje coulant tegenover elkaar. Dat is wat wij noemen Samen Ondernemen, want alleen samen komen we hier doorheen!

23-11-2020

Verzend de aanvraag NOW 3.1 op tijd

Lees verder
20-11-2020

Belastinguitstel aanvragen of verlengen is eenvoudig

Lees verder
19-11-2020

Tegemoetkoming Vaste Lasten kwartaal 4

Lees verder
Blijf op de hoogte