Vorig bericht
072-5669116

Samen ondernemen?

Laat je nummer achter, dan bellen we!


Spookfacturen en andere fraudemeldingen

Regelmatig zijn er valse facturen in omloop van instanties die niet bestaan en zo op een makkelijke manier geld willen innen. Ook komt het voor dat er brieven in omloop zijn van bestaande instanties zoals de KvK, waarin je wordt gevraagd gegevens aan te leveren. Wees alert op dit soort fraude en check het altijd bij de betreffende instantie of op fraudehelpdesk.nl of fraudemeldpunt.nl.

Deze gevallen doen momenteel de ronde:

  • factuur van Online Data voor een vermelding op www.onlinebedrijvenpagina.nl : als je nooit een overeenkomst bent aangegaan voor een vermelding, hoef je uiteraard niet te betalen (in dit geval niet bellen, maar schriftelijk vragen of ze kunnen bewijzen dat je een overeenkomt hebt)
  • factuur van BedrijvenPromoGids.nl : Het bedrijf staat al een tijd niet meer ingeschreven bij de Kamer van Koophandel, maar verstuurt nog wel facturen. Niet betalen dus!
  • Brief van de Kamer van Koophandel waarin gevraagd wordt kopieën van legitimatiebewijzen te faxen : deze brief is niet afkomstig van de KvK (ondanks het gebruik van het logo) dus niet op reageren!
  • E-mail van DigiD waarin gevraagd wordt gegevens te verifiëren i.v.m. een storing : deze mail verwijderen en niet klikken op de link, het betreft een phishing mail!

    Voor andere gevallen of meer informatie over hoe te handelen verwijzen we naar fraudehelpdesk.nl of fraudemeldpunt.nl.

Maak een afspraak
Wij helpen je graag verder met vragen. Je kunt ons bellen op 072-5669116. Of maak een afspraak.

Afspraak maken

Het laatste nieuws in je mailbox? Meld je aan voor onze nieuwsbrief...


 
Nieuws: Prinsjesdag 2018: het hete hangijzer Het is bijna dagelijks in het nieuws: wordt de dividendbelasting afgeschaft of niet? Het kabinet staat nog steeds achter deze maatregel, terwijl de oppositie er fel op tegen is. Lees verder
Contact opnemen Alkmaar: (072) 566 9116

Lisse: (0252) 415 841

Contact
Volgend bericht