Vorig bericht
072-5669116

Samen ondernemen?

Laat je nummer achter, dan bellen we!


Renteaftrek voor zowel je oude als je nieuwe woning?

Staat je oude woning te koop en lukt het nog niet deze te verkopen? En je woont al in het nieuwe huis? Dan zijn het dure tijden. Je betaalt rente (en aflossing) voor beide woningen. Gelukkig mag je gedurende twee jaar zowel de rente voor de lening op de nieuwe woning als de rente voor de lening op de oude woning aftrekken. Maar wat nu, als het oude huis na deze twee jaar nog niet is verkocht?

Ook in 2013 geldt nog de verlenging van de ‘verhuisregeling’: in plaats van twee jaar, mag je drie jaar de rente van beide leningen aftrekken. Deze crisismaatregel geldt ook voor de situatie waarin je nog in het oude huis woont en binnen drie jaar naar je nieuwe woning verhuist.
Er is nog een andere tegemoetkoming in verband met de huidige economische situatie. Je mag de hypotheekrente aftrekken vanaf het moment dat de oude woning weer leeg te koop staat na een periode van tijdelijke verhuur. Indien de tijdelijke verhuur uiterlijk in 2013 wordt beëindigd en de drie jaar van de ‘verhuisregeling’ nog niet voorbij zijn, dan is de rente van de lening op deze woning nog tot 1 januari 2014 aftrekbaar.

Een voorbeeld:
In 2010 ben je naar de nieuwe woning verhuisd. Het oude huis staat sindsdien te koop. In 2013 is de hypotheekrente voor de nieuwe èn de oude woning aftrekbaar. Vanaf 2014 is alleen nog de rente voor de nieuwe woning aftrekbaar.

Maak een afspraak
Wij helpen je graag verder met vragen. Je kunt ons bellen op 072-5669116. Of maak een afspraak.

Afspraak maken

Het laatste nieuws in je mailbox? Meld je aan voor onze nieuwsbrief...


 
Nieuws: Prinsjesdag 2018: het hete hangijzer Het is bijna dagelijks in het nieuws: wordt de dividendbelasting afgeschaft of niet? Het kabinet staat nog steeds achter deze maatregel, terwijl de oppositie er fel op tegen is. Lees verder
Contact opnemen Alkmaar: (072) 566 9116

Lisse: (0252) 415 841

Contact
Volgend bericht