072-5669116

Renteaftrek voor zowel je oude als je nieuwe woning?

Staat je oude woning te koop en lukt het nog niet deze te verkopen? En je woont al in het nieuwe huis? Dan zijn het dure tijden. Je betaalt rente (en aflossing) voor beide woningen. Gelukkig mag je gedurende twee jaar zowel de rente voor de lening op de nieuwe woning als de rente voor de lening op de oude woning aftrekken. Maar wat nu, als het oude huis na deze twee jaar nog niet is verkocht?

Ook in 2013 geldt nog de verlenging van de ‘verhuisregeling’: in plaats van twee jaar, mag je drie jaar de rente van beide leningen aftrekken. Deze crisismaatregel geldt ook voor de situatie waarin je nog in het oude huis woont en binnen drie jaar naar je nieuwe woning verhuist.
Er is nog een andere tegemoetkoming in verband met de huidige economische situatie. Je mag de hypotheekrente aftrekken vanaf het moment dat de oude woning weer leeg te koop staat na een periode van tijdelijke verhuur. Indien de tijdelijke verhuur uiterlijk in 2013 wordt beëindigd en de drie jaar van de ‘verhuisregeling’ nog niet voorbij zijn, dan is de rente van de lening op deze woning nog tot 1 januari 2014 aftrekbaar.

Een voorbeeld:
In 2010 ben je naar de nieuwe woning verhuisd. Het oude huis staat sindsdien te koop. In 2013 is de hypotheekrente voor de nieuwe èn de oude woning aftrekbaar. Vanaf 2014 is alleen nog de rente voor de nieuwe woning aftrekbaar.

11-03-2019

Sportieve werkgever? Stap op de fiets!

Lees verder
14-02-2019

VIA Vooraf Ingevulde Aangifte inkomstenbelasting activeren

Lees verder
11-02-2019

Hoger nettoloon of valt het tegen?

Lees verder
Blijf op de hoogte