Vorig bericht
072-5669116

Samen ondernemen?

Laat je nummer achter, dan bellen we!


Publiceer je jaarrekening op tijd!

Onder het nieuwe BV-recht is bepaald dat in situaties waarbij de bestuurder tevens aandeelhouder is, de ondertekening van de jaarrekening tevens goedkeuring van de jaarrekening betekent. Hierdoor wordt de publicatietermijn met twee maanden verkort en zullen de publicatiestukken uiterlijk 11 maanden en 8 dagen na afloop van het boekjaar bij het Handelsregister moeten zijn. Dat betekent voor veel BV’s uiterlijk op 8 december 2013. Wil jij een langere publicatietermijn van 13 maanden? Dat is alleen mogelijk als dat in de statuten van de BV is bepaald.

Bij te laat publiceren kunnen de gevolgen best pittig zijn. De Belastingdienst kan (nadat zij hierover is geïnformeerd door de Kamer van Koophandel of door derden) als uitvoerder van de Economische Controle Dienst de BV een boete opleggen. Daarnaast zal bij een mogelijk faillissement de curator de bestuurder van de BV aanspreken op een onbehoorlijke taakvervulling. In juli 2013 heeft de Hoge Raad hierover een belangrijke uitspraak gedaan: "Als er niet tijdig wordt gepubliceerd wijst dit erop dat het bestuur zijn taak niet behoorlijk heeft vervuld”. Het gevolg hiervan is de omdraaiing van de bewijslast, waardoor het bestuur van de BV moet bewijzen dat zij haar taak wel behoorlijk heeft uitgevoerd.

Maak een afspraak
Wij helpen je graag verder met vragen. Je kunt ons bellen op 072-5669116. Of maak een afspraak.

Afspraak maken

Het laatste nieuws in je mailbox? Meld je aan voor onze nieuwsbrief...


 
Nieuws: Prinsjesdag 2018: het hete hangijzer Het is bijna dagelijks in het nieuws: wordt de dividendbelasting afgeschaft of niet? Het kabinet staat nog steeds achter deze maatregel, terwijl de oppositie er fel op tegen is. Lees verder
Contact opnemen Alkmaar: (072) 566 9116

Lisse: (0252) 415 841

Contact
Volgend bericht