Vorig bericht
072-5669116

Samen ondernemen?

Laat je nummer achter, dan bellen we!


Proefplaatsing biedt kansen

Bij een proefplaatsing werkt een nieuwe werknemer met een uitkering "op proef” bij een bedrijf. Een proefplaatsing biedt kansen, zowel voor de werkgever als voor de werknemer.

Een proefplaatsing duurt 2 maanden. De werknemer behoudt in die periode zijn uitkering. Bij een proefplaatsing kunnen mensen die al lang naar werk zoeken, zich bewijzen bij een nieuwe werkgever. En voor de werkgever is er weinig risico, juist omdat hij de werknemer niet hoeft te betalen tijdens die 2 maanden.

De overheid wil met de proefplaatsing de drempel om met elkaar in zee te gaan wegnemen. Erik van der Spek, senior adviseur kwaliteit en implementatie bij het UWV: "Ook de werknemer neemt een risico. Die laat 2 maanden het beste van zichzelf zien, maar schiet er financieel niets mee op. Daarom willen wij heel duidelijk zijn: een proefplaatsing duurt 2 maanden, maar de intentie om na die periode de werknemer in dienst te nemen moet er zijn.”

Een proefplaatsing moet aangevraagd worden bij het UWV en kan niet samengaan met loonkosten dispensatie. Het is voor werkgevers dus verstandig om eerst uit te rekenen welke situatie meer voordeel oplevert. 

Ook als je vindt dat een langere proefplaatsing nodig is (bijvoorbeeld door de gezondheid van de werknemer), dan kan je dat op de aanvraag aangeven. Het UWV beoordeelt dan de reden voor een langere proefplaatsing. Een proefplaatsing kan maximaal 6 maanden duren.

Maak een afspraak
Wij helpen je graag verder met vragen. Je kunt ons bellen op 072-5669116. Of maak een afspraak.

Afspraak maken

Het laatste nieuws in je mailbox? Meld je aan voor onze nieuwsbrief...


 
Nieuws: Prinsjesdag 2018: het hete hangijzer Het is bijna dagelijks in het nieuws: wordt de dividendbelasting afgeschaft of niet? Het kabinet staat nog steeds achter deze maatregel, terwijl de oppositie er fel op tegen is. Lees verder
Contact opnemen Alkmaar: (072) 566 9116

Lisse: (0252) 415 841

Contact
Volgend bericht