072-5669116

5 Praktische tips voor MKB-ers om geld te besparen

In de Week van het Geld is het doel om leerlingen te leren omgaan met geld. Maar omdat er voor ondernemers ook nog altijd veel te besparen valt, zetten we 5 praktische tips op een rij.

1 Tijd over met de MKB Brandstofpas

Al die losse benzinebonnetjes bewaren, terugzoeken, inscannen en opsturen naar je accountant. Dat kost tijd. Veel tijd. Met de MKB Brandstofpas heb je geen gedoe meer met bonnetjes. Alle kosten voor tanken, de carwash en parkeren worden met de MKB Brandstofpas namelijk per maand verzameld op één factuur! Je BTW terugvorderen gaat bovendien ook gemakkelijk. Handig voor jezelf maar ook voor ons. Dat scheelt tijd en geld!

2 Je kunt weer belastingvrij € 100.000 schenken in 2017

De schenkingsregeling is in 2017 weer verruimd. Het bedrag dat je belastingvrij mag schenken is verhoogd naar € 100.000. Dat is goed nieuws voor jonge huizenkopers! De voorwaarden zijn eenvoudig. De ontvanger van de schenking moet tussen de 18 en 40 jaar zijn, mag eenmalig dit bedrag ontvangen en het bedrag moet besteed worden aan een eigen woning. De regel dat alleen ouders mogen schenken vervalt per 1 januari 2017. Het maakt dus niet uit wie de schenker is.

3 Betaal op tijd je belasting!

Riskeer geen boete! De Belastingdienst heeft namelijk zijn regels bijgesteld voor wat betreft de betalingen van bijvoorbeeld loonbelasting en omzetbelasting. Voorheen werd er rekening gehouden met de verwerkingstijd bij de banken. Als je betaling dan op de 1e of de 2e van de volgende maand binnen kwam, was dat geen probleem. Maar tegenwoordig valt de verwerkingstijd van de bank binnen je eigen risico. Zeker als de laatste dag van de maand op vrijdag of in het weekend valt, kan je maar beter ruim van te voren betalen. Je moet rekening houden met 2 à 3 dagen verwerkingstijd tussen banken onderling. Bij feestdagen komt daar nog een dag extra bij!

4 Een zakelijk telefoonabonnement iets voor jouw bedrijf?

Leveren jouw medewerkers nog iedere maand hun mobiele telefoonfactuur in? Tegenwoordig zijn de mogelijkheden voor een collectief telefoonabonnement en het gebruik van internettechnologie voor bedrijven eindeloos. Je kunt niet alleen enorm op euro’s besparen, maar het levert vaak ook grote voordelen op als het gaat om bereikbaarheid, snelheid, functionaliteit en veiligheid. Laat je eens informeren over de mogelijkheden voor zakelijke telefonie-abonnementen.

5 Vraag een gesprek aan bij BG accountants voor meer tips

Voor iedere onderneming zijn weer andere regelingen en mogelijke besparingen aan de orde. Wil je meer tips op welke bedrijfsonderdelen jij nog kunt besparen? Maak dan een afspraak met ons. Wij helpen je graag verder!

20-07-2020

Geboorteverlof uitgebreid per 1 juli 2020

Lees verder
03-07-2020

Aanpassingen tweede periode NOW

Lees verder
02-07-2020

Nieuw: Tegemoetkoming Vaste Lasten MKB

Lees verder
Blijf op de hoogte