Vorig bericht
072-5669116

Samen ondernemen?

Laat je nummer achter, dan bellen we!


Nederland gaat over op IBAN

Op 1 februari 2014 gaat Nederland over op een nieuw betalingssysteem, als onderdeel van de invoering van één Europese betaalmarkt: SEPA (Single Euro Payments Area). Deze wijziging heeft grote gevolgen voor de interne bedrijfsvoering én voor je klanten.

 

Wat is IBAN?
Momenteel hanteert ieder land zijn eigen betaalproducten en -procedures. Vanaf 1 februari 2014 gaan alle eurolanden over op dezelfde Europese betaalvormen en incassoproducten. Als gevolg hiervan worden alle rekeningnummers omgezet naar het standaard internationale bankrekeningnummer IBAN. Je krijgt er dus zowel privé als zakelijk mee te maken.

Bij de overgang naar IBAN en SEPA verandert er veel voor bedrijven. Niet alleen bedrijven met internationale betrekkingen, maar ook bedrijven die alleen in Nederland zaken doen. Zo moet iedere ondernemer straks rekening houden met nieuwe rekeningnummers, andere betaalproducten, aangepaste softwarepakketten etc. Wil je weten welke stappen er allemaal ondernomen moeten worden, doe dan eens de ‘IBAN Impact-Check’. Dit is een online hulpmiddel op www.overopIBAN.nl dat bedrijven laat zien welke stappen genomen moeten worden om klaar te zijn voor de overgang op IBAN.

Bij de overgang op het nieuwe betaalsysteem komt aardig wat administratief geregel kijken, wat de nodige tijd in beslag zal nemen. Bepaalde processen moeten voldoen aan wettelijke voorwaarden, waarbij je mogelijk ook nog eens afhankelijk bent van externe partijen. Ook is er tijd nodig om te testen of je betalings-en incassoprocedures correct werken. Kortom, alle reden om tijdig actie te ondernemen. Voor je het weet is het 1 februari 2014!

Maak een afspraak
Wij helpen je graag verder met vragen. Je kunt ons bellen op 072-5669116. Of maak een afspraak.

Afspraak maken

Het laatste nieuws in je mailbox? Meld je aan voor onze nieuwsbrief...


 
Nieuws: Prinsjesdag 2018: het hete hangijzer Het is bijna dagelijks in het nieuws: wordt de dividendbelasting afgeschaft of niet? Het kabinet staat nog steeds achter deze maatregel, terwijl de oppositie er fel op tegen is. Lees verder
Contact opnemen Alkmaar: (072) 566 9116

Lisse: (0252) 415 841

Contact
Volgend bericht