072-5669116

Kerstpakketten onder de WKR

Nog even en de decembermaand staat al weer voor de deur. Veel werknemers zullen dan een kerstpakket verwachten van hun werkgever. Het kerstpakket is vaak onderwerp van gesprek in verband met de werkkostenregeling.

Kerstpakket onder de vrije ruimte 

Onder de WKR is het kerstpakket een van de verstrekkingen die ten laste van de vrije ruimte komt. De vrije ruimte is voor 2015 vastgesteld op 1,2% van de totale fiscale loonsom. Omdat ook andere zaken ten laste van de vrije ruimte af gaan, zoals maaltijden uit de bedrijfskantine of personeelsfeestjes, verwachten veel mensen dat er op kerstpakketten bezuinigd gaat worden. Maar dat hoeft helemaal niet, die keuze is volledig aan de werkgever.

Voorwaarden kerstpakket

Mocht je als werkgever nog voldoende vrije ruimte hebben, dan kan je je werknemers extra belonen met kerst. De enige voorwaarde waar je rekening mee moet houden is de gebruikelijkheidstoets. Deze toets schrijft voor dat de uitgave niet meer dan 30% mag afwijken van soortgelijke uitgaves in jouw bedrijf of branche. Als een uitgave van € 250,- per persoon voor een kerstpakket binnen jouw branche gebruikelijk is, is er dus geen enkel probleem!

15-05-2020

DGA in de coronacrisis, waar heb je recht op?

Lees verder
08-05-2020

Minimumloon 1,6% omhoog per 1 juli 2020

Lees verder
10-04-2020

Laatste update Corona maatregelen voor Pasen

Lees verder
Blijf op de hoogte